Yaz Akşamlarının Vazgeçilmezi: Şık ve Konforlu Balkonlar

    editör / 15 Haziran 2022 / Dekorasyon, Mimari

    Balkonlar kış sezonunda daha çok ardiyelik olarak kullanılsa da havalar ısınmaya başlayınca bu durum değişir. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte ise en çok vakit geçirdiğimiz alanlardan biri olmaya başlar. Hal böyle olunca balkon dekorasyonu da bir hayli önem taşımaktadır. Ancak, balkon dekorasyonlarında yapılan en büyük yanlış, ev dekorasyonundan ayrı tutulmasıdır. Balkonlar her ne kadar evin dışında tutulsa da dekorasyonda bir bütünlük sağlayabilmek adına ev içinde uygulanan stili yansıtmalıdır. Peki balkonlar için nasıl dekorasyonlar uygulanabilir? Balkonlar için hangi çiçek ve aydınlatmalar tercih edilmelidir? İşte balkonlar için yaza özel dekorasyon önerileri. Keyifli okumalar. 

    Yaz mevsimi denince aklımıza renkli ve konforlu mekanlar gelir. O nedenle, balkonunuz için seçeceğiniz mobilyaların renkleri ve boyutlarının yaz mevsimini çağrıştırması gerekir. Örneğin daha samimi ve sıcak bir ortam yaratmak için yer minderi kullanmaya ne dersiniz? Rengarenk yastıklar ve yer minderleri, konforlu bir balkon yaratmak için oldukça ideal. İsterseniz sadece yer minderlerini kullanabilir ya da ahşap paletlerin üzerine yerleştirerek kendinize sedir alanı yaratabilirsiniz. Sandalyede saatlerce oturmak yerine, şöyle bir mindere uzanmaya kimse hayır diyemez! Eğer bir masa dahil etmek istiyorsanız ve bunun için yeterli alanınız yoksa üzülmeyin. Bunun için farklı tasarımlardan faydalanarak, siz de yer kaplamayacak bir masa yaptırabilir ya da kendiniz yapabilirsiniz. Bu tarz tasarımlar sayesinde alanınızı en iyi şekilde değerlendirmeniz mümkün.  

    Doğanın eşsiz ruhuna evinizde yer vermek için doğanın renkleri ve elementlerinden faydalanabilirsiniz. Tahmin edebileceğiniz gibi bu iki dekorasyon önerisinin birleşimi bitkilere çıkıyor! Ruhunuza renk ve huzur getiren, bakmayı çok sevdiğiniz bitkilere balkonunuzda yer verebilir, balkon dizaynını hareketli bir boyuta taşıyabilirsiniz. Eğer balkon için konforlu bir alan yerine romantik bir alan oluşturmak isterseniz, ahşap mobilyalar yerine alanın büyüklüğüne göre fergorje mobilyalar ve aksesuarlara yer verebilirsiniz. Daha sıcak ve yumuşak bir havanın oluşması için country tarz da romantik balkonlar için oldukça uygun olacaktır. Bu tarz, özellikle akşam yemeklerinde manzara karşısında şık bir yemek masası oluşturulmasına olanak sağlayacaktır.