Balkon Aydınlatması İçin En İyi Fikirler

    editör / 18 Nisan 2022 / Dekorasyon

    Balkon Aydınlatması İçin En İyi Fikirler 

    Yaz ve bahar aylarının keyif aldığımız ortamlardan biriside hiç şüphesiz balkondur. Bahar akşamlarında sevdiklerinizle beraber balkonda temiz havanın tadını çıkartmak ya da arkadaşlarınızla bahçenizde keyifli akşamlar geçirmek, eminim sizi de mutlu edip, huzurlu hissetmenizi sağlıyordur. Bu alanları daha etkileyici bir hale getirmek, gündüz başladığınız bahçe ve balkon keyfine, gecede devam ettirebilmek için şık ve kullanışlı aydınlatmalardan faydalanabilirsiniz. Çeşitli aplikler, fenerler, led ışıklar ve mumlar kullanarak balkon ve bahçelerinizi süsleyebilirsiniz.  

    Balkon dekorasyonunuzun daha şık ve daha estetik gözükmesi için aydınlatma konusuna da büyük bir hassasiyet göstermelisiniz. Doğru yapılan bir aydınlatma sayesinde, dekorasyon tarzınızı yansıtmaya başlayabilirsiniz. Peki balkon dekorasyonunda aydınlatma nasıl olmalı ve nelere dikkat edilmelidir? 

    Led Aydınlatma Seçenekleri 

    İç mekanlarda sıkça kullanılan led aydınlatma ürünleri aynı zamanda bahçe, teras ve balkon gibi mekanlarda da kullanılmaktadır. Led aydınlatmalar, klasik lambalara nazaran size daha büyük bir enerji tasarrufu ve imkânı sağlamaktadır. Uzun ömürlü olmasından dolayı ve çevresel faktörlere karşı dayanıklı olan led aydınlatmalar, dış mekanlar için son derece kullanışlı olması nedeniyle, en çok tercih edilen aydınlatma türüdür. 

    Armatür Modelleri 

    Aydınlatma armatürleri iç ve dış mekanlarda kullanıma uygundur. Gözü parlak ışınlardan koruyan bu armatürler, açık alanlarda sıkça tercih edilmektedir. İnsan gözünü yormayan ve ışığı insan gözüne doğrudan yansıtmayan bu ürünler ile ışığı en iyi şekilde mekanınızda yayabilmenizi de sağlar. Aydınlatma armatürleri, tıpkı led aydınlatma ürünlerinde olduğu gibi enerji tasarrufu elde etmenizi de sağlar. 

    Yerden Aydınlatma Seçenekleri 

    Yerden aydınlatmalar bahçelerde olduğu gibi aynı zamanda balkonlarda da tercih edilmektedir. Geniş alanların ve aydınlatılması daha zor olan alanların aydınlatılmasında tercih edilen yerden aydınlatma ürünleri, aynı zamanda size loş bir ortam elde edebilme imkanı da sunar. Geniş bir balkona sahipseniz alanınızın genişliğini ve ferahlığını da vurgulamaya başlayabilirsiniz. Yerden aydınlatma tekniğinden yararlanabilmek için belirli bir lamba modeli kullanmanıza gerek yoktur. Şerit halindeki ledler, armatürler ve aplikler ile yerden aydınlatma sisteminizi kurabilirsiniz. 

    Üzerine küçük süsler asarak veya yapıştırarak, aydınlatmanızı kişiselleştirebilirsiniz. Led’li dekoratif aydınlatmaları dallara ya da aydınlatmak istediğiniz objelerin üzerine sarabilirsiniz. Solar güneş enerjili fener aydınlatmaları balkona asarak, rengarenk bir görünüm elde edebilirsiniz. Gün boyu güneş enerjisiyle dolan bu led’ler, hava karardığında 6 saate kadar ışık sağlar. Gün boyunca şarj olabilmesi için onları güneş görebilecekleri bir yere koymanız ve pil panelini açmanız yeterli olacaktır. 

    İç mekânda kullandığınız aydınlatmalara balkonda da yer verebilirsiniz. Şık bir lambader ya da abajur balkonun daha çekici görünmesini sağlayabilir.