2022 Yılı Rengi; Very Peri Dekorasyonda Nasıl Kullanılmalı?

    editör / 4 Nisan 2022 / Dekorasyon

    Sosyologlar, psikologlar ve tasarımcılardan oluşan ekipleriyle beraber her senenin trendini rengini belirleyen Pantone, bu yılın rengini açıkladı. Yaşadığımız dönemi temsilen umut taşıyan Very Peri rengi, bu sene birçok ürün üzerinde yerini alacak. Pek çok kişiye lavanta çiçeğinin samimiyetini çağrıştıran Very Peri’yi, PANTONE 17-3938 kodu ile bulabilirsiniz.  

    Bir renk sıçraması olarak veya tüm odayı kaplamak için kullanılabilir. Odayı kaplayacaksanız, inanılmaz bir ifade için yüksek kontrastlı siyah ve beyazla eşleştirin. Very Peri ile uyumlu çok fazla ton var. 

    Öyleyse biz önerilerimize duvar boyası ile başlayalım. Koyu veya açık alternatifleriyle birlikte, bir odayı olduğu halinden tümüyle farklı bir atmosfere sokabilecek bir potansiyele sahip bu renk, koyu tonlarıyla birlikte bir odayı daha derli toplu gösterebileceği gibi, daha açık tonlarıyla da odanın büyüklüğünü gözde artırabilir. 

    Pandemi ile birlikte pek çok kişi evde çok vakit geçirince daha fazla sadeleşmeye ve minimal tercihler yapmaya yönelmeye başladı. Fazla eşyalar canımız sıktı, huzur ve sakinlik veren renklere yöneldik. O yüzden bu rengi kullanırken elimiz işin fazlasından kaçınmamız gerekir. Very Peri kendi başına tüm dikkatleri üzerine çekeceği için tamamlayıcı renkleri daha nötr seçmek oldukça fayda sağlayacaktır. Örneğin beyaz, bej, krem, ahşabın tonlarını tercih etmek, en doğru seçim olacaktır. Örneğin Very Peri rengi ile gri duvarın önünde bir koltuk hayal edebilirsiniz ama bunun içine kırmızılar eklemek yerine, olabildiğince pastel tonlarında tercih yapmaya çalışın.  

    Son olarak Very Peri, daha çok insanı sakinleştirdiğine inanılan bir tona sahiptir. Sıcak tonlar içerisinde yer alan Very Peri, evinizin her yerinde kullanımı için oldukça uygun bir seçim olacaktır. Pantone kataloğuna yeni kazandırılan Very Peri rengi hem oldukça canlı bir tona hem de bir o kadar sakinleştirici etkiye sahiptir. Ev dekorasyonu içerisinde bu yeni rengi baskın olarak kullanabilirsiniz. Evinizin her odasında dilediğiniz şekilde kullanabileceğiniz bu renk ile yaşam alanlarınızın enerjisini yükseltebilirsiniz.