Balkon ve Teraslarınız Sonbahara Hazır Mı?

    editör / 9 Ekim 2020 / Dekorasyon

    Yeni bir mevsim beraberinde yeni bir dekorasyonun da habercisidir. Her ne kadar yazın balkon sefalarının tadı başka olsa da havalar soğuyor diye balkon ve terasların eşsiz keyiflerini bırakacak halde değiliz. Sonbahara uygun dekorasyonlarla balkon ve teras deneyimlerimizi daha farklı keyiflere çevirmek bizim elimizde.

    Ortamı Isıtan Mumlar

    Balkon ve teras dekorasyonları için mumlar önemli bir rol oynuyor. Mumlar, hem serin sonbahar günlerinde ortamlara sıcaklık verip içimizi ısıtıyor hem de ortamın dekorasyonu konusunda yardımcı oluyor. Her ne kadar küçük bir eşya gibi görünse de sahip olduğu çeşitlilik sayesinde her tarza hitap eder ve böylece dekorasyon konusunda büyük bir etkiye sahip olur. Çeşit çeşit, renk renk mumlar kullanarak teraslarınızı dekoratif bir hale getirebilirsiniz. Ayrıca size sonbaharı anımsatan kokulu mumlar da tercih edebilirsiniz. Hem kullanışlı olduğu hem de dekoratif olduğu için mumlar, sonbahar aylarının balkon ve teras dekorasyonlarında bir vazgeçilmez halini almıştır.

    İç Isıtan Battaniyeler

    Balkon ve teraslarınızda sonbahar ruhunu en iyi şekilde yakalamanızı sağlayacak bir diğer dekorasyon önerimiz ise battaniyeler. Koltuk ya da sandalyelerinizin üzerine şal ve battaniye koyarak misafirlerinizin üşümemesini ve beraber daha uzun süre vakit geçirmenizi sağlarsınız. Bu battaniyelere baktığınız anda bile terasınızı saran sonbahar ruhunu kolaylıkla hissedeceksiniz. Hem işlevsel hem de dekoratif olan şal ya da battaniyeler sayesinde yine tarzınıza uygun bir dokunuş yapmanız mümkün.

    Eğer balkon ya da terasınızın üstü açıksa hiç endişelenmeyin. Dışarıda kalan eşyalarınızı yağmurdan korumak adına minder ve diğer tekstil ürünleriniz için tarzınıza uygun su geçirmez kılıflar kullanabilirsiniz. Kılıflar, istenilen renk ve desende üretildiği için dekorasyona ve tarzınıza uygun bir kılıf bulmanız oldukça kolaydır. Bu kılıflar sayesinde dekorasyona ufak bir dokunuş yapmanızın yanı sıra açık balkon tasarımlarında her defasında minderleri içeri taşıma sorunundan da kurtulacaksınız.

    Sıcak Sıcak Renkler

    Sonbahar dekorasyonu denildiğinde akla gelen belirli renkler bulunur. Bu renkleri; kiremit rengi, hardal sarısı, toprak tonları olarak sayabiliriz. Doğanın da bu renk tonlarına büründüğü sonbahar aylarında, küçük ama etkili bir dekorasyon önerisi olarak renk seçimlerinizi de göz önüne alabilirsiniz. Battaniyelerinizde ya da minder kılıflarınızda bu renk tonlarını kullanmak sonbaharın gelişini tüm balkon ve terasınızda hissetmenizi de sağlayacaktır. Ayrıca balkonunuz için kullanacağınız küçük aksesuarları da sonbahar renklerinde tercih edebilirsiniz. Bu renkleri kullanarak havalar ne kadar serin olursa olsun daha sıcak ve samimi bir ortam yaratabilirsiniz. Hatta sonbaharın en güzel tonlarını taşıyan nar ve balkabakları ile ortama güzel bir etki verebilirsiniz.

    Yeni bir mevsimin esintilerini balkon ve teraslarında hissederek keyifle vakit geçirebileceğiniz alanlar elde etmeniz çok daha kolay. Hem dekoratif hem de işlevsel dokunuşlarla sonbahar boyunca balkon ve teraslarınızda yeni bir mevsimin heyecanını tümüyle yaşayabilirsiniz. Bu alanları sonbahara hazır hale getirerek tüm mevsim boyunca balkon ve teraslarınızın tadını çıkarabilirsiniz.