Yatak Odasında Yeni Bir Köşe

    editör / 30 Ekim 2020 / Dekorasyon

    İşin ya da günlük hayatın koşuşturması arasında sevdiğimiz ve ilgi duyduğumuz aktivitelere zaman ayırmak aklımıza pek gelmiyor. Fakat her gün en az yarım saatimizi kendimiz ve hobilerimiz için ayırırsak günün yorgunluğunu atmamız daha kolay hale gelir. Evinizde hobi odası yapabileceğiniz bir alan olmadığı için üzülmeyin, bunun için ayrı bir odaya ihtiyacınız yok. Yatak odanızın bir köşesini hobilerinizin ihtiyacına göre şekillendirerek bir hobi köşesi elde etmeniz hiç de zor değil.

    Odanızın bir köşesinde masa ve birkaç farklı mobilya kullanarak hobi köşesi elde edebilirsiniz. Yatak odamızın bir köşesinde sevdiğimiz bir işle uğraşırken göze de hitap etmeli, dekoratif olmalıdır. Kitap okumak ya da elişi gibi hobilerimizi gerçekleştirdiğimiz alanlarda dekorasyon önerileri uygulamak, bu alanlarda severek vakit geçirmemizi ve daha da mutlu olmamızı sağlar.

    Raflar, Kutular, Sepetler

    Yatak odanızın bir köşesi için ayırdığınız hobi alanının düzenli gözükmesi önemli bir konudur. Örgü örme ya da boya yapma gibi pek çok malzemenin olduğu bir hobiyle ilgiliyseniz tüm bu malzemelerin derli toplu gözükmesi gerekir. Bunun için yatak odanızdaki hobi köşesinde raflar kullanmanız pratik olacaktır. Bu raflara yerleştirdiğiniz kutular ve sepetler yardımıyla da tüm malzemelerin düzenli bir şekilde elinizin altında olmasını sağlayabilirsiniz. Bu yılın en favori ürünlerinden biri olan hasır sepetler ise dekoratif bir görüntü sağlayarak raflarınızın havasını değiştirmeye yardımcı olacaktır.

    Özellikle son zamanlarda panolar hobi köşeleri için birer vazgeçilmez halini aldı. Bu panolar sayesinde hobi köşenizi daha kolay bir şekilde kişiselleştirebilirsiniz. Masanızın hemen üzerine asacağınız bir pano, duvarların boş gözükmesini ortadan kaldırır. Ayrıca üzerine yerleştireceğiniz öğeler sayesinde de daha samimi ve kişisel bir ortam yaratmanızı sağlar. Hobi köşesi için kullanabileceğiniz panolar için mantar pano, metal panolar ya da mıknatıslı panolar tercih edebilirsiniz. Her biri hobi köşeniz için ayrı bir dokunuş olup daha şık gözükmesini sağlayacaktır. Panolarınızı ip, makara gibi küçük eşyalarınızı yerleştirmek için de kullanabilirsiniz. Bu sayede panoların kullanım alanlarını genişleterek hobi köşeniz adına pek görülmeyen dekoratif ve kullanışlı bir alan yaratmış olursunuz.

    Hem Hobi Hem Keyif

    Hobi köşenizde uzun saatler geçireceğinizi göz önüne alırsak sandalye seçiminiz de önemli bir faktördür.  Sandalyelerin yanı sıra geniş bir tek kişilik koltuk, hobi köşenizin daha farklı görünmesine yardımcı olur. Koltuk ya da sandalyenizin üzerine koyacağınız bir minder veya battaniye sayesinde de hem daha konforlu hem de daha dekoratif bir alan yaratmış olursunuz.