Uzun Ömürlü Bahçe Çiçekleri

    editör / 26 Ekim 2020 / Dekorasyon

    Bahçeli evlerin vazgeçilmezi ve doğal bir dekorasyon unsuru çiçeklerdir. Çiçeklerle ve toprakla uğraşmak günlük hayattaki stresinizi alıp götürürken bahçenizin de canlı ve rengârenk görünmesine yardımcı olur. Bahçenizde yetiştirmek için uzun ömürlü ve bakımı kolay çiçekler tercih ederseniz bahçenizdeki eşsiz çiçek görünümünün tüm yıl boyunca sizinle birlikte olmasını sağlayabilirsiniz.

    Gül

    Neredeyse girdiğimiz her bahçede bir gül fidesiyle karşılaşırız çünkü hem bakımı kolay hem de bahçeyi güzelleştiren çiçeklerin başında gelir. Bahçenize gül ekmek için ilk tavsiye edilenlerden biri tohum kullanmamanızdır. Küçük bir fidan alarak bahçenizde ektiğiniz gülün ömrü 10-12 yıl arasında değişmektedir. Tüm mevsimlerde dikilebilen gül fidesi, dayanıklı olduğu için tüm yıl solmadan bahçenizi süsleyebilir. Gül çiçeğini, yaz aylarında haftada iki defa, kış aylarında ise haftada bir defa sulamanız yeterli olacaktır. Gül bakımında en önemli konu ise solan dal ve yaprakların budanmasıdır. Budanan dallar yerinde yeni çiçekler açması için önemlidir.

    Leylak

    Leylak, bulunduğu ortama hemen adapte olan bir çiçektir. Soğuya karşı dayanıklı olan ve güçlü yapıya sahip bir çiçek türüdür. Bu sebeple de bahçe çiçekleri olarak oldukça fazla tercih edilir. Yaz aylarında çiçek açan leylaklar uzun yıllı çiçekler olduğu için kurak yaz aylarında veya soğuk kış aylarında da yaşamaya devam ederler. Leylak çiçeği suya çok ihtiyaç duymaz, haftada bir kere sulanması yeterlidir.

    Bahçenizin bakımı göze güzel gözükmesi açısından oldukça önemlidir. Kısa süre içinde solmayan ve her mevsim canlı kalan çiçekler tercih ederek sizi yormayacak şekilde bahçenizin yıl boyu güzel ve cıvıl cıvıl gözükmesini sağlayabilirsiniz. Bahçelerinizin güzelliğine ve düzenine önem veriyorsanız uzun süreler boyunca sizinle olacak bu çiçeklere göz atabilirsiniz.

    Sardunya

    Balkonların güzel kızı kendilerine özgü kokuları ve kolay bakımlı olmaları ile sıklıkla tercih edilirler. Sardunya, anavatanı Güney Afrika olan, kırmızı, pembe, sarı ve beyaz renkli çiçekli kışa dayanıklı yıllık bir bitkidir. Sıcak havalardan hoşlanır ve bu sebeple ülkemizde Akdeniz bölgesinde çok yetiştirilir. Kışın 7 derecenin altında yaşayamaz. İdeal sıcaklığı ise 15 derece civarındadır. Fazla sıcak veya soğuk ile karşılaştığında çiçekleri ile yaprakları kötü etkilenir.

    Sardunya doğrudan güneş görmese de olur ancak ışık sever. Özellikle çiçeklenme döneminde hafif gölgeli bölgeler hoşuna gidecektir. Bahçelerin aydınlık ve rüzgarsız bir bölmesi onlara oldukça uygundur.

    Açelya

    Fundagiller familyasının güzel çiçekli üyesi Açelya bahçeler için çok uygun bir bitkidir… Doğrudan güneş ışığıyla arası iyi olmayan çiçeklerimizdendir. Soğuk havalarda da çiçek açar fakat ani hava değişimlerine karşı dikkatli olunması gerekir. Açelya çiçeğinin soğuk havalara dayanıklılığı -20 ile -35 dereceleri arasında değişmektedir. Kış aylarında susuz bırakılmamaya özen gösterilmeli ve suyun oda sıcaklığında olmasına dikkat edilmelidir.