Şişe Kullanarak Mumluk Yapmak

    editör / 9 Eylül 2019 / Dekorasyon

    Şişe, hepimizin evinde bulunan, bazen çok estetik olduğu için atmaya kıyamadığımız bir nesnedir. Beğendiğimiz şişeleri nasıl değerlendireceğimizi düşünür, bir yol bulamayınca da bir kenara koyarız. Bu yazımızda, hem bu şişeleri hem de sıradan içecek şişelerini, nasıl gösterişli birer mumluğa dönüştürebileceğimizi anlatacağız.

    Şişenin İçini Boyayarak Mumluk Yapmak

    Bu ifade sizi korkutmasın. Şişelerin içini boyamak aslında çok kolay. Şişe rengini tamamen değiştiren bu uygulama ile pek çok değişik mumluk üretmenin temelini atabiliriz. Şişemizi içten boyadıktan sonra ağız kısmına bir mum koyarak mumluğumuzu yapmış oluruz.

    Şişeyi Nasıl Boyayacağız?

    Şişe, şüphesiz cam yüzeyde kalabilen akrilik boyalarla dıştan da boyanabilir. Ancak bu hem çok zamanımızı alır, hem de sprey boya kullanmazsak yüzey pürüzsüz olmayabilir.  Bir miktar akrilik boyayı şişenin içine döküp, şişenin ağzını kapakla ya da parmağımızla kapayarak içindeki boyayı her yana dağılacak şekilde çalkalamak daha güzel sonuçlar verir. Daha sonra bu şekilde boyanın homojen dağıldığı şişeyi kurumaya bırakırız.

    Şişenin Dışını Süsleyerek Devam Edebiliriz

    Şişemizin içini istediğimiz renkle boyadıktan sonra dışını da süslersek mumluğumuz daha kibar olur. Bunun için yine cam üzerinden akmayan ve silinmeyen özel akrilik boyaları kullanabiliriz. Yeteneğimize göre şişe üzerine basit küçük kalpler ya da noktalardan karmaşık desenlere kadar uzanan bir çizgide çizimler yapabiliriz.

    Süslemenin bir diğer yolu şişenin dışını boncuk, düğme, misket gibi objelerle kaplamaktır. Mesela, şişenin taban kısmından daraldığı yere kadar olan kısma inci boncuklar dizebiliriz. Bunu, inci boncukları silikon tabancasıyla aralıksız olarak yerleştirerek yapabiliriz.

    Şişenin bazı bölgelerine dağınık olarak düğmeler yapıştırmak da sevimli bir seçenektir.

    Şişe ince halat ipiyle yarısına kadar kaplanabilir ya da dipten 5 cm. kadar yüksekliğinde bir alana şerit dantel geçirilebilir.

    Görüldüğü gibi şişeyi boyadıktan sonra süslemenin çok çeşitli yolları vardır. Siz de yeni ve farklı süsleme yöntemleri bulabilirsiniz.

    Ve Mumumuzu Yerleştiriyoruz

    Şişe süslememiz bittikten sonra şişenin ağız kısmına renk ve desene uygun bir mum koyarak mumluğumuzu tamamlarız.

    Alternatif Bir Yöntem Olarak Şişenin İçine Çiçek ve Su Koymak

    Boyalarla ve yapıştırma işleriyle uğraşmak size zahmetli geliyorsa, çok daha basit bir yöntem deneyebilirsiniz. Şişe rengiyle oynamak ya da şişelerin orijinalitelerini bozmak istemediğinizde de bu yöntemi kullanabilirsiniz.

    Bunun için, hoşunuza giden ve şişenin renk ve şekline uygun yapay çiçekleri ya da uzun süre dayanan çam dalı gibi bir dalı şişenin içine yerleştirin. Çiçekleri şişenin ağzından sokup, daha sonra bir kalem ya da ince bir çubuk yardımıyla iterek şişe içine istediğiniz şekilde yerleştirebilirsiniz. Daha sonra şişeye su doldurun ve mumu da yine şişenin ağzına yerleştirin. Bu seçenek de son derece şık bir görüntüye ulaşmanızı sağlayacaktır.               Görsel: Apartment Therapy

    Biraz Daha Emek Harcarım Derseniz

    Biraz daha emek harcayabilecekseniz, şişenin taban kısmını keserek, mumu yerleştirdiğiniz bir tabağın üstüne, şişenin üst kısmını kapatmak suretiyle çok havalı bir mumluk elde edebilirsiniz. Şişenin ağzı açık olduğundan mum hava alabilecektir.

    Yine şişeyi yan yüzeylerinde bir yuvarlak açacak şekilde keserek mumu içine yerleştirmek suretiyle de mumluk elde edebilirsiniz.

    Kullanılmış içecek şişelerini bu şekilde süsleyerek yaptığınız mumluklar, özellikle akşam yemeklerinde masanızda çok şık duracaklar. Üstelik geri dönüşüme de katkı sağlamış olacaksınız.

    Şimdiden ellerinize sağlık…