Patili Evler İçin Dekorasyon Önerileri

    editör / 11 Nisan 2022 / Dekorasyon

    Patili dostlarımız, her evin bir bireyi ve onlarda tıpkı biz insanlar gibi konfor alanlarına ihtiyaç duyar. Birçok kişi evcil hayvanlarını ailelerinin birer üyesi olarak kabul eder ve minik dostunu aileden sayan herkes, ister istemez evdeki dekorasyonu evcil hayvanına göre dekore ediyor. Bu nedenle evinize bir evcil hayvan düşünüyorsanız ya da daha öncesinde bir evcil hayvan alıp ona bakmaya başladıysanız, ortamı onlar için uygun olacak şekilde dizayn etmekte fayda var. 

    Evcil hayvan bakımı ilk etapta kolay gibi görünse de, maalesef oldukça zordur. Zordan ziyade önem ve itina isteyen bu durum, sahiplerinin sevgisi, ilgisi ve şefkati ile önemli ölçüde kolaylaşır. Bu süreçte bu minik canlıların aileye ve ortama alışmasını sağlamak ise evin dekorasyonunda yapılacak değişiklikler ile mümkün.   

    Evcil hayvanınız için koruyucu dekorasyonun önemi oldukça büyük. Bu doğrultuda evinizi düzenlemek, hayvanınızın sağlığı ile alakalı olabileceği gibi sahiplerinin de bütçesini düşünen bir dekorasyon tarzıdır. Her ne kadar şirin olsalar ve ufak kazalara sebep olsalar dahi, bazen bütçenizde de hasara sebep olabilirler.  

    Her şeyden önce onu düşünmek ve sağlığına zarar verecek unsurları ortadan kaldırmakta fayda var. Dekorasyon yaparken, atmanız gereken ilk adım, parke zeminlerinizi korumak veya parke zemin kullanımından kaçınmak olacaktır. Oldukça hareketli olan evcil hayvanlar, koşuşturmayı seven ve heyecanlı canlılardır. Bu heyecan ile bir yerlere çarpmak ve kendilerine zarar vermek, oldukça sık yaşanan bir durum. Ayrıca ahşap parkeler, evcil hayvanlarınızın tırnakları tarafından kolayca çizilebilir ve sık sık bakıma ihtiyaç duyacak olan zeminlerdir. Bu nedenle beton veya taş bordürler ile dekore etmeyi deneyebilirsiniz. 

    Tüm evcil hayvanlar kabloları ve ev eşyalarını kemirmeyi maalesef çok seviyor. İster kuş ister papağan ister köpek ister kedi olsun, evcil hayvanınızın sağlığına zararı olan bu tür eşyaları ve aksesuarları gizleyici mobilyalar kullanmak faydalı olacaktır. 

    Sevimli dostlarımız en çok hareket alanı, beslenme alanı ve uyku alanı içinde günlük aktivitelerini geçirmektedir. Gün içinde dışarı çıkma alışkanlığı olan köpekler için evde tuvalet ihtiyacına yönelik bir alana gerek olmasa da, bu durum kedi ve diğer hayvanlar için ne yazık ki böyle değildir. 

    Tüm bu sebepler bir araya geldiğinde, türüne göre evcil hayvan dostu eşyalar ihtiyacınızı oldukça karşılayacaktır. Örneğin, köpeğiniz için geniş bir yatak alanı, sessiz ve ışık alan bir oda, kediniz için ise biraz daha loş bir ortam ve günlük aktiviteleri için tırmanma duvarı iş görecektir.