Kapsül Dolap Akımı Nasıl Uygulanır?

    editör / 14 Şubat 2022 / Dekorasyon

    Minimalist yaşam tarzının modadaki yansıması olan kapsül dolaplar, son zamanların en çok merak edilen akımları arasında yerini aldı. Yenilenmiş ve kullanışlı bir dolap yaratmanızı sağlayan bu akım, aslında alışveriş çılgınlığına tepki olarak ortaya atılmış.

    Az sayıda kıyafet ile yaşama, hatta 50’nin altına düşme düşüncesi pek çok kişiyi tedirgin edebiliyor. Fakat çok başarı elde etmiş dünyaca ünlü tanınan insanları takip ettiğinizde Facebook kurucusu Mark Zukerberg ya da Apple kurucusu Steve Jobs’ın sürekli aynı giysileri giydiğini bu sayede vakitten tasarruf ettiklerini biliyoruz.

    Fazla ve eski kıyafetlerden kurtulmayı amaçlayan kapsül dolaplar, dolabınızda yer kaplayan ve asla giymediğiniz parçalara ise veda etmenizi kolaylaştırıyor. Kapsül dolap nedir, nasıl uygulanır gibi tüm bu soruların cevabını sizler için araştırdık ve derledik. İşte kapsül dolaba dair tüm bilmeniz gerekenler ve yeni başlayanlar için kapsül dolap listesi…

    Kapsül dolap oluşturmak için öncelikle hangi kıyafetlere daha çok ihtiyacınız olduğunu, ne tarz kıyafetler ile daha konforlu hissettiğinizi, hangi renk ve dokudaki kumaşlardan hoşlandığınızı belirlemeniz gerekir. Ardından kıyafetleriniz için bir kaç ana renk seçmeniz gerekir. Giydiğinizde hemen hemen her şey ile uyum sağlayacak temel parçalar edinin. Tüm bu aşamaları tamamladıktan sonra, dolabınızda bir çalışma yaparak kendi tercihleriniz doğrultusunda eşyalarınızı sadeleştirebilirsiniz. Unutmamalıdır ki dolabınızda 50’den fazla parça olması minimal dolap amacına ters düşecektir.

    Unutmayın eğer toplum içerisine çıktığımızda kendimizle ilgili anlatacağımız bir başarı hikayemiz yoksa veya işimizle ilgili yaptığımız insanlara fayda sağlayan güzel eylemler içerisinde değilsek, yani aktarabileceğimiz bir şeyimiz yoksa elimizde kalan sadece kocaman bir hiç olacaktır. Bu nedenle yapamam düşüncesini tüketim çılgınlığının pençesinden kurtulmak için aklınızdan çıkarmanız gerekmektedir.