İlkbahar Dekorasyonu İçin Hazırlığa Başlayın

    editör / 21 Şubat 2022 / Dekorasyon

    Soğuk bir kışın ardından doğanın canlanması ile birlikte evinizde ilkbahar dekorasyonu için hazırlıklara başladınız mı? Evinizdeki mobilya ve aksesuarlarınızı bahara hazırlayarak işe başlayabilirsiniz.

    İlk adım olarak, mobilyalarınızı yeniden düzenleyerek başlayabilirsiniz. Ardından, mobilyanız veya aksesuarlarınız evinizde artık gözünüze hitap etmiyorsa sevmediğiniz eşyalarınıza dekorasyonunuzda yer vermeyebilirsiniz.

    Kışlıklarınızı gözden geçirerek kalın yorganlarınızı, battaniyelerinizi ve pelüş kilimlerinizi gelecek yıl kullanmak üzere, fazla yer kaplamaması için vakumlu poşet yardımıyla depolayın. Kalın eşyalarınızı kaldırarak ince ev tekstillerine yer verebilirsiniz. Koyu renk ürünlerden vazgeçerek, evinize canlı ve çiçek desenlerini tercih edin. Bu değişiklik sayesinde evinizde baharın canlılığını doyasıya yaşayacaksınız.

    Dekorasyonunuza yeşil rengi katarak ortamınıza renk katarak, farklı bitkiler ile yapabileceğiniz yaprak tiplerini bir arada kullanarak gruplar oluşturabilirsiniz. Bitkileriniz için fazla yerinizi yok ise bitkileri tavana asmayı veya duvar saksılarında yetiştirmeyi deneyebilirsiniz.

    Kışın soğuk havalarda taktığınız kalın perdeleri çıkartarak pencerelerinizi hafifletebilirsiniz. Böylece, temiz pencerelerinize bahar güneşinin içeri girmesini sağlayacak açık renk perdeler ve tül perdeler asabilirsiniz.

    Evinizdeki alanları daha konforlu yerlere çevirin. Böylelikle eşyalarınıza nefes alacak alanlar bırakmış olursunuz. Sade bir düzenleme ile gözlerinizi yormayacak bir atmosfer oluşturursunuz.

    Şık bir görünüm için sık sık kullandığınız ufak eşyalarınızı tepsilere yerleştirerek hoş bir görüntü kazanabilirsiniz. Tepsinizi komodinin üzerine, sehpaya veya banyonuza koyarak birçok ürününüzün yerinden de tasarruf etmiş olursunuz. Hiç tahmin etmeyeceğiniz eşyaların yerleri değiştirildiğinde çok hoş sonuçlar vereceğini göreceksiniz.

    Son olarak, canlı renklerle süsleyeceğiniz aksesuarlar ve çiçekler ile evinizde baharın coşkulu atmosferini yaratın. Unutmayın bahar hareket ve enerji demektir.