Hayat Kolaylaştıran Dekorasyon Önerileri

    editör / 10 Ocak 2022 / Dekorasyon

    Vaktimizin büyük çoğunluğunu geçirdiğimiz yaşam alanlarımızda yarattığımız ev düzeni ve düzen tercihleri, aslında iç dünyamızın dışa yansıması olarak nitelendirilmektedir. Aynı zamanda sağlıklı, pratik ve özenli bir yaşam için de önemli bir pay taşımaktadır. O nedenle birçok kişi, mobilya ve eşyalarını dilediği özgürlükte yerleştirebilme olanağı bulmaması konusunda oldukça sıkıntı yaşayabilmektedir.

    Dekorasyonda kullanılan stilin şıklık ve zarafetle uyumunun yanı  sıra, günlük yaşamda konfor ve pratik kullanım alanları yaratıyor olması oldukça önemlidir. O nedenle, ev yaşamınızı daha pratik ve kolay hale getirmenizi sağlayacak hayat kolaylaştıran ev dekorasyonu fikirlerine ihtiyaç duyabilirsiniz.

    İşe ilk olarak, depolama çözümlerinden yardım alarak başlayabilirsiniz. Pratik ve verimli kullanım alanlarına sahip olmak ve kolaylıkla temizleyebilmek istiyorsanız, öncelikle yapmanız gereken şey, genel ev düzenini sağlamak. Bunun en kolay yolu ise, elbette depolama çözümlerinden ve saklama kutulardan yardım almak olacaktır. Yaşam alanlarınızın dekorasyon stiline uyum sağlayabilecek şıklıkta ve ihtiyacınız olan büyüklüklerde saklama kutusu ya da sepet bulmakta hiç zorlanmayacaksınız.

    Gün içinde uzun saatler yemek yaptığımız ve temizliğiyle en çok vaktimizi alan mutfakların, düzenli ve oldukça kullanışlı olması hayatınızı kolaylaştıracak en önemli faktörlerden birisi. İşe ilk olarak, mutfak dolaplarının içini düzenleyebileceğiniz aksesuarlarla, havlularınız için askılık ve baharatlarınız için bir orginizer alarak başlayabilirsiniz. Sonrasında çekmecelerin içerisine, kullanım alanlarına göre ayırt edilecek şekilde, çeşitli boylarda bölmeler yapın. Aynı şekilde ocağınızın karşısındaki duvarı, kullanacağınız kavanozların büyüklüğünde kutucuk şeklinde raflara çevirerek oldukça kullanışlı hale getirebilirsiniz.

    Dekorasyon ve zevk anlayışınızı açıkça ifade edeceğiniz en uygun alan elbette salon. Büyük eşyalar yerine, daha küçük eşyaları tercih etmek, salon küçükse bir duvarın boydan boya ayna kaplanması ve led ışıklar kullanmak, salonunuzun havasını bir anda değiştirecektir. İster bir L koltuk, ister bir oturma grubu seçin, her birinde farklı dekorasyon önerisi bulabilirsiniz. Buna ek, daha önce yapılmamış, denenmemiş fikirleri uygulayabilir, istediğiniz konsepti yaratabilirsiniz. Bu konuda kural olmadığını bilmelisiniz.

    Birçok kişi evde kendi için uygun bir çalışma odası oluşturamadığı için işine odaklanmakta zorluk yaşıyor ve işinde gereken verime sahip olamıyor. Bu sebeple, çalışma odanızı ferah ve dikkatinizi dağıtacak şekilde dekora etmemelisiniz. Örnek olarak masanızın üzerine bir kum saati koyabilir, mola zamanlarınızı bu şekilde ayarlayabilirsiniz. Aynı zamanda, haftalık planlayıcı panolar ile iş programınızı göz önünde bulundurabilir ve masaüstü organizer ürünleri ile çalışma alanınızda oluşabilecek dağınıklığı engelleyebilirsiniz.