Evinize Sıcak Bir Dokunuş: Yaz Dekorasyonu

    editör / 1 Haziran 2022 / Dekorasyon

    Yaz aylarının en iyi yanı, pencerelerinizden süzülen doğal ışıktır. Popülerliğini önümüzdeki birkaç yıl daha sürdürecek olan önemli iç mekân tasarım trendi, bol miktarda doğal ışığa sahip evlerdir. Bu nedenle, iç mimarlar tarafından sıkça tavsiye edilmektedir. Bunun için pencerelerinizi çoğunlukla açık tutarak veya transparan tül perdeler kullanarak gelen ışığı her zaman en üst düzeye çıkarabilirsiniz. Bununla birlikte, yaşadığınız alana sahipseniz ve tadilat imkânınız varsa, bölgenizin her zaman doğal ışıkla dolduğundan emin olmak için büyük pencereleri tercih edebilirsiniz. Büyük pencereler, her daim tüm güneş ışığını içeri sokmaya yardımcı olur. 

    Uzun bir kışın ardından aynı mobilyaları kullanmaktan sıkıldınız mı? Eğer eşyalarınız hala sağlamsa, yenisini satın almak yerine onların rengini ve dokusunu değiştirerek yenileyebilirsiniz. Baharı ve yazı karakterize eden turuncu, toz pembe ve terracottadan oluşan bir renk paletini yaşam alanlarınıza katmanız size kendinizi iyi hissettirecek, ayrıca 2022 yaz trendlerinde olan floral dekorasyon da bu renkleri kullanmanız gayet elverişli olacaktır. Bununla birlikte, yenilemek istediğiniz eşyalarınızı beyaza boyayıp ferah, minimalist ve aydınlık bir dekorasyon yakalayabilirsiniz. 

    Her dekorasyonda olduğu gibi yaz mevsimi konseptli dekorasyonunuzda da konfor ve rahatlık ön planda yer almalıdır. Özellikle konforun önemini daha çok hissettiğimiz sıcak yaz aylarında, ilk olarak zamanınızın büyük bir kısmını geçireceğiniz oturma alanı oluşturmalısınız. Konforlu bir koltuk, pamuklu ve havadar dokular ile serinlik hissiyatı yaratmak, yaz aylarının olmazsa olmaz dekorasyon kurallarından biridir. Bu kumaşların üzerine etnik desenler ve çok renkli kumaşlar kullanarak, bir anda ilgi çekici renklerle dolu bir salona ya da yatak odasına sahip olabilirsiniz.  

    Yazın enerjisini her daim hissetmek için doğallığı iç mekanlara olabildiğince taşımaya çalışmalısınız. Bunun için de doğal ve cilasız ahşabı tercih edebilirsiniz. Evinize doğadan bir dokunuş katmanın diğer bir yolu olarak; duvarlarla birlikte yatak başlıklarında veya kitaplıklarda doğal görünümlü yapay sarmaşıklar ve çiçeklere yer verebilirsiniz. Özellikle banyo gibi daha az ışık alan yerlerde renkli çiçekler ve iyi bir aydınlatma kullanarak ambiyansı daha aydınlık bir hale getirebilirsiniz. Gerçek bir bitki olmadığı için ışık almayan noktalarda dahi rahatlıkla kullanabilirsiniz. Aynı zamanda, market ve pazar tezgahlarını süsleyen rengarenk meyveleri, hasır bir sepet içerisine yerleştirerek mutfağınızda sergileyebilirsiniz! Bu çok lezzetli dekoratif dokunuş sayesinde, çocuklarınız tezgâhtan meyve alıp yemeye hevesli olacaktır.