Ev Dekorasyonunda Tablonun Önemi!

    editör / 8 Eylül 2022 / Dekorasyon, Mimari

    Duvar dekorasyonu yaşam alanları için mükemmel bir dokunuştur. İyi seçilmiş tablolar ile duvarlarınızı adeta bir galeriye dönüştürebilirsiniz. Tablonuzu seçerken evinizin bir köşesinde görüntü olsun diye değil, doğru ve zevkli, baktıkça içinizi ferahlatacak, sizi mutlu edecek tabloyu seçmelisiniz. Tablo kullanacağınız odanın boyutları ile duvarına asacağınız tabloların boyutları uyumlu olmalı ki asıldığı ortama daha küçük bir görünüm kazandırmasın. 

    Hayal gücünüzü besleyen ve modern bir atmosfer oluşturmak için soyut sanat stili seçmelisiniz. Desen ve çizgi odaklı, eğlenceli bir stil için geometri sanatını tercih edebilirsiniz. Birçok farklı sanat stilleri ile zevkinize uygun en doğru tabloyu seçebilirsiniz.  

    Stilinize karar verdikten sonra sergileyeceğiniz duvarı seçmeniz gerekir. Tablo boyutunuza dikkat ederek basit bir şekilde yerleşim şemaları oluşturabilirsiniz. Seçeceğiniz tabloları tek ve büyük bir parça olarak veya 2’li, 3’lü seri olacak şekilde tercih edebilirsiniz.  

    Son adımda ise tablolarınızı kolayca asmalısınız. Bir cetvel yardımı ile tablolarınızın eşit olması için çizgiler çekebilirsiniz. Tablolarınızın şık ve daha rahat gözükebilmesi için yerden yaklaşık 165 cm yukarı asılmalıdır. Sizler de bu basit adımlarla duvarlarınızda harika etkiler oluşturabilirsiniz.