Eston Şehir Koru Projesi İç Mimarı Jale Kulin ile Röportaj

    editör / 8 Haziran 2018 / Dekorasyon, Gayrimenkul, Mimari

    İç mimarımız Jale Kulin ile örnek dairelerimiz ve projemiz hakkında bir röportaj gerçekleştirdik.

    Kaç örnek daire yapıldı?

    2 örnek daire yapıldı; biri garden dubleks villa biri 3+1 daire şeklinde.

    Mobilyalar için bir markayla anlaşıldı mı?

    Mobilyalar için genel bir anlaşma yapılmadı. Parçaların bazıları özel olarak iç mimari büro tarafından tasarlanıp imal edildi. Farklı firmalardan elde edilen ürünler birleştirilerek bir evin sahip olduğu tüm ayrıntılar örnek dairelere aktarıldı. Her iki dairenin ortak noktası, yüksek yapıdan ziyade alçak ölçekte, bahçe ve yeşillik içinde yaşam tarzını tercih edecek kişilere hitap etmesi. Dolayısı ile dairelerin dekorasyonu ihtişamdan ziyade “casual chic” tarzında yapıldı.

    Konsept ve öne çıkan özellikleri nedir?

    Projeye iki farklı konseptte yaklaştık. Garden Dublex bahçe ilişkisi içinde içerisi ve dışarısının doğada birleşme noktasında tasarlandı. Önümüzdeki senelerde iyice ağırlık kazanacak çin motifli duvar kağıdı ve pastel renkler içeriye bir dinamizm ve bireysellik katıyor.  Mekanı daha net olarak kullanabilmek amacı ile burada duvardan duvara tasarladığımız ünite, kitaplık ve büfe örtü dolabı ihtiyaçlarını da karşılamakta.

    Çocuk yatak odaları bağımsız mobilyalar ile maksimum yaşam boşlukları bırakacak şekilde düşünüldü. Ebeveyn yatak odasında uyku ve dolap alanları ayrıldı ve geniş olan pencereler ayna kullanımı ile odalara daha da katkı sağlayacak şekilde kullanıldı.

    3+1 daire daha sade renklerde, dömi-klasik bir espride dünyada gelişen kullanım trendleri ile paralel olarak düşünüldü. Masa bir banket oturma ile desteklenerek mekana daha fazla kullanım alanı sağlıyor ve televizyon salondaki tek odak olmaktan çıkmış vaziyete geliyor. Dekorasyon ve işlevsellik bir arada. Bu bağlamda salonda son derece rahatlık ile 8/10 kişiyi sıkışmadan oturtacak alanımız var.

    Burada çocuk odaları asimetrik düzende planlandı. Ebeveynde ise biraz daha klasik dokunuşlar ile yine yatak ve soyunma bölümlerini ayırarak ilerledik.

    Her açıdan dairelerin pencereleri ile dışarıdan içeriye ilişkileri çok keyifli ve eski şehir yapılarında olduğu gibi bir bahçeye, yeşilliğe dokunacakları bir ölçekte.  Planlar çok kullanışlı ve net; mutfaklar özellikle geniş ve ferah. Balkon alanları rahat kullanıma müsade ediyor. Bu daireler insan ölçeğinde çok akıcı bir işlevselliğe sahip.