Bahçeşehir’de Bir Gün

    editör / 5 Ekim 2020 / Bahçeşehir Yatırım, Gayrimenkul, Genel

    Son dönemlerde İstanbul’un en gözde ve talep gören semtleri arasında yer alan Bahçeşehir…

    Bu bölgeye yeni taşınan ya da taşınmayı düşünen pek çok kişi, aklına gelen soruya cevap bulmaya çalışıyor: “Bahçeşehir’de neler yapılabilir?” Bu sorunun cevabı Bahçeşehir gibi gelişim ve yeniliklerin merkezi olan bir semt için oldukça kolay.

    Çok nüfuslu bir semt olduğu için Bahçeşehir için tüm çevre semtler de dâhil olmak üzere geniş bir otobüs ve minibüs ağı bulunur. Özel aracınız yoksa geniş otobüs, dolmuş ve minibüs hatları sayesinde semtin istediğiniz yerine ulaşmanız oldukça kolaydır. Geçtiğimiz yıllarda kazı çalışmalarına başlanan Halkalı – Bahçeşehir metro hattı sayesinde de önümüzdeki yıllar içerisinde bu alandaki ulaşım alternatiflerinin daha çeşitli ve kolay olacağı bilgisini verebiliriz.

    Bahçeşehir’i Keşfetmek

    Bahçeşehir’e geldiğiniz an her santimini keşfetmeniz gereken yerlerden biri Bahçeşehir Göleti’dir. İçerisinde bulunan yapay gölet ve etrafındaki kafeler, restoranlar sayesinde birçok kişinin uğrak mekânı arasında yer alır. Bu kafe ve restoranları tercih etmezseniz gölet çevresindeki yeşil alanlarda oturup vakit geçirirken bir şeyler atıştırabilirsiniz. Zaman zaman gölet park içerisinde düzenlenen çeşitli etkinliklere  katılarak sosyal yaşamınızı zenginleştirebilirsiniz. İster sabah koşunuz ister akşam yürüyüşleriniz için tercih edebileceğiniz Bahçeşehir Göleti’ne göz atmanızı tavsiye ederiz.

    Yeme içme, alışveriş ve eğlencenin bir arada sunulduğu alışveriş merkezlerine de Bahçeşehir’de kolaylıkla erişebilirsiniz. Semt içerisinde başka alışveriş merkezleri bulunsa da en çok tercih edilenlerin ve birçok markayı kendi içinde bulunduranların başında Akbatı AVM ve Prestige Mall yer alıyor. Gününüzü Bahçeşehir’de yer alan alışveriş merkezlerinde değerlendirmeyi de tercih edebilirsiniz.

    Sosyal ve Kültürlü Bir Semt

    Tüm bunların yanı sıra kültür ve sanata ilgisini kaybetmek istemeyenler için belediye tarafından sunulan pek çok imkân da yer alıyor. Bahçeşehir semtinde yer alan iki ayrı kültür merkezi de ziyaretçileri için muhteşem bir sahne sunuyor. Bu sayede tiyatro ve diğer sahne sanatlarına profesyonel anlamda ev sahipliği yapılabiliyor ve semt sakinlerinin kültür ve sanat etkinliklerinde de kaliteli vakit geçirebilmeleri sağlanıyor.

    Bahçeşehir semti, sosyal tesis açısından da zengin bir semttir. Şelale Park Sosyal Tesisi, Ayazma Sosyal Tesisi ve Sular Vadisi Sosyal Tesisi bu tesislerin başında yer alır. Sular Vadisi Sosyal Tesisi, açık bir park alanı. Burada piknik yapabilir, bisiklete binebilir ya da çocuklarınızın parkta oynamasını seyredebilirsiniz. İster açık mekân ister kapalı mekân Bahçeşehir sosyal tesislerini tercih ederek gününüzü keyifle geçirmeniz mümkün.