Duvar Dekorasyonunun Püf Noktaları

    editör / 12 Ekim 2020 / Dekorasyon

    Evinizin havasını değiştirmek isteyip tüm mobilyalarını değiştirmek için gerekli vaktiniz ve bütçeniz olmayabilir. Fakat odanızın havasını değiştirmek için bu unsurlara ihtiyacınız yok. Duvarlarınızda gerçekleştireceğiniz değişiklikler sayesinde daha yeni ve daha çağdaş bir dekorasyon oluşturmanız oldukça mümkün. Odaların en büyük unsurları olan duvarlarda yapılan en küçük dokunuşlar bile ortamı dekorasyon anlamında büyük derece etkiler.

    Güzel Gösteren Aynalar

    Özellikle küçük odaların daha büyük gözükmesinde yardımcı olan aynalar, duvar dekorasyonu konusunda büyük bir öneme sahiptir. Mekân algısının daha geniş olmasını sağlayan aynalar sayesinde küçük ya da karanlık odalarını geniş göstermek mümkündür. Bir bütün ayna kullanabileceğiniz gibi klasik olmasını istemezseniz küçük küçük aynaları bir araya getirerek de geniş bir ayna görüntüsüne sahip olabilirsiniz.

    Mutlu Eden Çerçeveler

    Çerçeveler, akla ilk gelen duvar dekorasyon araçlarıdır. Duvarlarınızda kullanacağınız çerçevelerinizi hem içi dolu hem de boş olarak tercih edebilirsiniz. Farklı boyutlardaki çerçeveleri dağınık bir şekilde tüm duvarda kullanarak geniş bir kompozisyon oluşturmanız mümkündür. Çerçevelerin içini fotoğraflarla ya da sizi mutlu eden, sizin düşüncelerinizi yansıtan sözlerle doldurup duvarlarınızdan bir tanesini bu çerçeveler için ayırabilirsiniz.

    İlham Veren Boyalar

    Duvarları boyamak gibi basit bir dokunuşla bile duvarlarınızın ve odanızın dekorasyonunu etkileyebilirsiniz. Burada konu odayı nasıl boyadığınızdır. Tüm duvarı aynı renge boyamak yerine sadece bir kısmını örneğin çalışma masanızın arkasını ya da televizyon ünitenizin arkasını farklı bir renge boyayabilirsiniz. Böylece hem eşyalarınızın daha çok öne çıkmasını hem de duvarın tek renk olmamasını sağlarsınız. Renkler bana yetmiyor diyorsanız da uzun zamandır popüler olan tuğla duvar fikrini kendi odanızın duvarlarına uygulayabilirsiniz. Tuğla duvarları da yine duvarın bir kısmı için kullanabileceğiniz gibi tüm bir duvarınıza da uygulayabilirsiniz. Tuğla duvarlar, odanızda daha sıcak ve farklı bir tarz elde etmenize yardımcı olacaktır.

    Tabaklar ve Raflar

    Bunlara ek olarak duvarlarınızda tabaklar veya raflar kullanarak da odanızda küçük değişimlere neden olabilirsiniz. Duvar dekorasyonuna birkaç ufak dokunuşla odanızın ve evinizin havasını ne kadar değiştirdiğine tanık olacaksınız. Duvarınızda uyguladığınız püf noktalarla yepyeni bir oda havası katacağınız evlerinizde daha huzurlu ve dinamik bir şekilde yaşamanıza da katkı sağlayacaksınız. Tüm odayı değiştirmeden sadece duvar dekorasyonu sayesinde odanızın ne denli değiştiğini görünce sizler de şaşıracaksınız.

    Lambaderle raflarınızı aydınlatın

    Modern bir lambaderle odanın ışık alımını da yönetmek sizin elinizde. Eşyalarıza uygun tonda ya da zıt bir renkt seçeceğiniz lambader hem direkt ışık almanızı engelleyecek hem de ortamı ısıtacaktır. Duvarlarınıza asacağınız minik raflar hem kitaplarınızı hem de şık dekorasyon objelerinizi sergilemeniz için güzel bir ambiyans oluşturacaktır.