Banyonuza Renk Katacak, Yetiştirilmesi Kolay 7 Çiçek!

    editör / 15 Haziran 2022 / Dekorasyon

    Banyo, ev dekorasyonu denildiğinde ilk akla gelendir. Şık ve ferah bir görüntü elde etmek isterken kullanılabilecek bitkileri sizler için seçtik. Banyoların nemli ve sıcak havası sayesinde pek çok bitkinin doğal yaşam alanı haline gelir. 

    Devetabanı 

    İkonik bir banyo alanı yaratmak isteyenler için kullanılabilecek bitkilerden biridir Devetabanı. Yaprak şekilleri ile oldukça ilgi çekici bir hava yaratması banyonuza egzotik bir hava katar. 

    Bambu 

    Bakımı oldukça kolay ve yetiştirmek için en çok tercih edilen bitkilerdendir. Bambuların bulundukları vazonun içerisine az miktarda su koymanız bu bitkiler için yeterli olacaktır. Şık bir vazo tercih ederek banyonuza botanik bir hava katabilirsiniz. 

    Sarmaşık 

    Sarmaşıklar çeşit ve sayı olarak oldukça fazla olan bir bitki türüdür. Genellikle banyoda tercih edilmektedir. Bulunduğu ortama doğallık ve tropik görünüm katarak yeşilin hakim olduğu güzel bir alan yaratabilirsiniz. 

    Paşa Kılıcı 

    Ilık bir ortama ihtiyaç duyan Paşa Kılıcı, tropik ortam yaratarak banyonuzda yaşamayı oldukça sevecektir. Bakımı oldukça kolay olmasıyla birlikte dilediğiniz her vazo şekline koyabilirsiniz. 

    Orkide 

    Sade ve şık görüntüsü ile banyoda yetiştirilebilecek en güzel çiçektir. Bakımı diğer bitkilere göre biraz daha uğraş gerektirmektedir. Daha çok pencereli banyolarda kullanılması önerilen Orkide, sabah ve akşam olacak şekilde ışık görmelidir.