Ferah ve Konforlu Yaşam: Bahçe Dekorasyonu Fikirleri

    editör / 16 Ekim 2020 / Dekorasyon

    Keyif alarak vakit geçireceğiniz bir bahçe hazırlarken tercih edeceğiniz bahçe mobilyaları hem konfor hem de tarz anlamında önemli unsurlardır. Seçilen bahçe mobilyaları; rahat, dayanıklı ve estetik olma özelliklerinin hepsini taşımalıdır ki hem uzun süre kullanıma uygun olarak bütçe dostu olsunlar hem de göze hoş gelen bir bahçe tasarımı sunabilsinler.

    Bahçe Mobilyası Seçimi

    Bahçe mobilyaları denildiğinde akla ilk gelen ve en çok tercih edilen dekorasyon önerilerinin başında salıncaklar yer alır. Hem kullanışlı hem de şık birer bahçe mobilyası olan salıncakları dekorasyonunuzda kullanabilirsiniz. İstediğiniz zaman bahçenizde sallanma fikri çok cezbedicidir. İsterseniz öğlen şekerlemeleriniz için isterseniz hafif hafif sallanarak kitap okumak ya da film izlemek için bahçenizde salıncaklara yer vermeyi tercih edebilirsiniz. Pek çok büyüklükte ve şekilde salıncak modeli olduğundan küçük büyük her türlü bahçeye salıncak ekleyerek keyfine varmak oldukça kolaydır. Ne türlü bir salıncak seçerseniz seçin bahçe keyfinizi arttıracağınız kesindir. Bizlerden ufak bir tavsiye: Bu aralar son derece trend olan makrome salıncaklar sayesinde bahçenize hak ettikleri dekorasyon şıklığını katabilirsiniz.

    Özgün Fikirler

    Son dönemlerde değeri anlaşılan bir ürün olan paletler, bahçe dekorasyonu söz konusu olduğunda da karşımıza sıklıkla çıkıyor. Düşük maliyetli ve geri dönüşüme katkısı olan paletlerden bahçeniz için dilediğiniz ürünleri elde etmeniz ise oldukça kolay. Paletlerle bahçeniz için koltuk ya da bir orta sehpayı birkaç adımla tamamlayabilirsiniz. İhtiyacınız olan şeyler paletleri birbirine monte ederek üzerlerini birkaç minder ve yastıkla süslemek. Bu sayede başka kimsede olmayan, sadece size ait bir bahçe mobilyası elde etmiş olur ve bahçenizde eşsiz bir dekorasyona da ev sahipliği yapmış olursunuz.

    Kış Aylarında Bahçe Konforu

    Serin havalarda gerek iç mekân gerek dış mekân bahçe kullanımı devam etmektedir. İsterseniz kış aylarında üzerini ve etrafını kapattığınız bir kış bahçesine geçiş yapabilirsiniz. Ne türlü bir bahçe seçtiğiniz önemli olmadan kış aylarında bahçe dekorasyonu için en önemli konulardan biri aydınlatmadır. Kış aylarında havaların erken kararması ve genel olarak karanlık havası sebebiyle kış aylarında bahçe aydınlatması çok önemlidir. Doğal olarak yetersiz ışıklar için bahçenizde lambaderler, yerden aydınlatmalar ya da spot ışıkları kullanmak birer alternatiftir. Bu sayede hem bahçenizin dekorasyonuna bir dokunuş katmış hem de kış aylarındaki bahçe keyiflerinizi daha uzun saatlere çıkarmış olursunuz.

    Kış aylarında bahçe dekorasyonu önerilerimizin bir diğeri ise bahçe şömineleridir. Bu ürünler hem iç hem dış mekânda kullanılarak ısınmayı sağladığı için kış aylarının birer vazgeçilmezlerdir. Serin havaların, odun ateşiyle sıcak ve samimi sohbetlere dönüşmesine yardımcı olan şömineler, bahçe dekorasyonunda önemli bir role sahiptir. Bahçe şöminelerinde ürün çeşitliliği de fazla olduğu için tarzınıza uygun bir tanesini kolaylıkla seçebilirsiniz.