Trafikten Kaçış: İstanbul’daki Yürüyüş Mekânları

    editör / 23 Ekim 2020 / Yaşam

    Tüm gün iş ve günlük hayat stresini çektiğimiz İstanbul’da biraz olsun bu yüklerken kurtulmak için yapabileceğimiz aktiviteler ararız. Özellikle biz İstanbul sakinleri için en zorlayıcı unsurlardan biri de gün boyu bitmek tükenmek bilmeyen trafiktir. Hal böyle olunca şehir içerisinde trafikten uzaklaşıp kafa dinleyebileceğimiz mekânlara da ihtiyaç duyuyoruz. Bu ufak kaçışlar için de herkesin yapabileceği aktiviteler arasında yürüyüş yer alıyor. Günde yarım saatinizi bile ayırarak kafanızdaki tüm düşünceleri yürüyüş sayesinde ortadan kaldırabilirsiniz.

    İstanbul’un diğer ilçeleriyle kıyaslandığı zaman Bahçeşehir ve çevresindeki ilçeler, doğal yapısını halen koruyan alanlardır. Diğer ilçeler kadar düzensiz yapılaşmaya ev sahipliği yapmadığı gibi Bahçeşehir, en fazla yeşil alana sahip ilçelerin başında yer alır.

    Bahçeşehir ve Yürüyüş

    Bahçeşehir’deki yürüyüş alanlarının başında hiç kuşkusuz Bahçeşehir Gölet’i yer alır. Her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip olan bu gölet parkında, dört bir yanı yeşilliklerle ve doğayla kaplı yollarında yürüyüş yapabilirsiniz. Göletin ve ağaçların harika birleşimiyle ortaya çıkan bu alanda, gölet ve çevresinde bir tur atmak bile daha enerjik ve rahatlamış hissetmenize neden olacaktır. Yürüyüş rotanızı Bahçeşehir Gölet’i olarak belirlerseniz yürüyüşünüzde sizlere kazların, ördeklerin ve kuğuların da eşlik edeceğini unutmamanız gerekir.

    Bahçeşehir yakınlarında bulunan bir diğer yürüyüş mekânı ise Hoşdere Millet Bahçesi’dir. Yeşillikler arasında uzanan yürüyüş yolları sayesinde trafikten uzak bir şekilde güven içerisinde yürüyüş yapmanıza olanak sağlayan bir mekândır. Yürüyüşünüz esnasında kendinizi başka bir yerdeymiş gibi hissetmenize neden olacak Hoşdere Millet Bahçesi’nde bir yürüyüş yapmanızı kesinlikle tavsiye ederiz.

    Tabiattan Gelen Huzur

    Sizler için bir diğer önerimiz ise Şamlar Tabiat Parkı’dır. Uzun uzun ağaçların gölgesinin altında yürüyüş patikalarına sahip olan bu tabiat parkında vakit geçirmenin keyfi ise çok başkadır. Altı farklı giriş kapısı bulunan Şamlar Tabiat Parkı’na size en yakın yerden giriş yapabilir ve doğayla iç içe olacağınız uzun saatler boyunca şehir yaşamı ve trafiğe dair her şeyi unutacağınız da emin olabilirsiniz.

    Araçlardan uzak olan ve kafa dinlemek için tercih edebileceğiniz mekânlardan biri ise Başakşehir Sular Vadisi’dir. Doğanın en yakından hissedilebileceği ve trafik derdini tamamen unutturacak noktalardan biridir. Bu alanda da sizlere yürüyüşünüz boyunca park içinde uygulanan peyzaj sayesinde eşsiz güzelliklerdeki çiçekler eşlik ediyor olacak.

    Huzurlu ve doğal yapısı sebebiyle İstanbul sakinlerinin en gözde ilçelerinin başında gelen Bahçeşehir, şehir hayatından uzak yapısını halen koruyabildiği için şehrin stresinden ve trafiğinden kaçarak sığınılacak bir semttir. Her birinin sahip olduğu ulaşım kolaylığı sayesinde yeşilliği görmek ve zihninizi boşaltmak için Bahçeşehir yakınlarındaki yürüyüş rotaları sizin de vazgeçilmeziniz halini alacak.