Sevdikleriniz için Sürpriz… Basit Piknik Araçları Nasıl Süslenir?

    editör / 22 Ekim 2019 / Bahçe, Yaşam

    Keyifli piknik organizasyonumuzun ilk parçası elbette bir piknik çantası. İçi bölmeli ve kapaklı hasır çantalar hem kullanışlı oluyor hem de oldukça güzel görünüyor. Yazımızda pötikare ve hasırlardan oluşan güzel bir kombinasyon paylaşıyor olacağız. Elbette bazı malzemeleri de kendimiz yaparak, emeğimizi katarak sevdiklerimizle paylaşmayı tercih ediyoruz.

    Malzemeler

    Kombinasyon için Öneriler…

    Piknik çantası
    Pötikare piknik örtüsü
    Renkli peçeteler
    Mini kova ve taze çiçekler
    Piknik deniz kenarında olacaksa şemsiye
    Hafif atıştırmalıklar
    Bluetooth hoparlör

    El Yapımı için Malzemeler
    Mavi saplı, plastik piknik kadehleri
    Mavi ve simli pötikare kurdele
    Makas
    Mini silikon tabancası
    Mavi puantiyeli tek kullanımlık tabak, çatal, bıçaklar
    Sevdiklerinizle en sevdiğiniz fotoğrafın bir çıktısı
    Saman ip (saçaklı)
    Taze, yapraklı, minik ağaç parçacıkları, bitki dalları
    İsteniyorsa deniz kabuğu vb.

    Başlayalım…

    Biz pötikareli ve mavi renkte bir konsept yaratmak istedik. Siz zevkinize göre farklı renkler deneyebilirsiniz. Temamız Mavi olacağı için dışı beyaz hasır, içi mavi pötikare kaplı bir piknik çantası hoş duracaktır. İçine kırmızı puantiyeli tek kullanımlık; tabak, çatal, bıçaklarımızı yerleştiriyoruz (görselde gördüğünüz üzere hepsi için ayrı bölmeler bulunuyor). Her şey pötikare olmasın diye puantiyeli ve yine her şey mavi olmasın diye tabakları kırmızı tercih ettik. Ürünlerin plastik değil de eko-plastik denen tek kullanımlık ancak doğaya zarar vermeyen ürünler ya da karton ürünler olmasına özen gösteriyoruz.

    Kurdeleli Kadeh Yapımı…

    İçeceklerimiz için satın aldığımız mavi saplı plastik kadehlerin üzerine (ışıklı, içinde içecek varken yanan parti bardakları da mevcut), kadeh ve sapın birleştiği noktaya silikonla pötikare kurdelemizi yapıştıracağız. Basit fiyonk yapımı ile ilgili bir videoyu burada paylaşıyoruz. İzleyerek kolaylıkla yapabilirsiniz.

    Genelde eni 1 cm’den fazla olmayan 5 m’lik kurdeleler yeterli oluyor ve zarif duruyor. Önce kadeh sayısınca kurdeleyi makasla kesip fiyonk haline getirdikten sonra yapıştırmaya geçmeniz daha pratik olacaktır. Silikonları uygularken azar azar sıkmaya ve fiyonkları yerleştirmeden önce hepsinin boyutunun aynı olmasına dikkat ediyoruz. El emeği kadehlerimizi hazırladıktan sonra sepetimize özenle yerleştiriyoruz.

    Peçete Süsü…

    Renkli peçetelerimizi süslemek için öncelikle saman iplerimizi kesiyoruz. Ölçüyü göz kararı ayarlayabiliriz. Peçeteyi bir uçtan tutup iplerimizi  ortaya yakın bir noktaya bağlıyor olacağız. Saçaklı bir ip olduğu için tek kat değil de birden çok kez dolayarak daha kalın bir yüzük elde edebiliriz. Yüzüğü dolayıp yine kurdele şeklinde bağladıktan sonra, peçete ile yüzük arasına minik bir bitki dalı sıkıştırıyoruz. Yeşil tonlarının yakışacağı bir peçete rengi seçersek daha hoş duracaktır. Bu arada bez peçete kullanmak biraz abartılı olabilir. Bu yüzükleri desenli kağıt peçetelerle de deneyebilirsiniz. Kaliteli ve kalın oldukları için hoş duruyorlar. Ağaç dalları yerine deniz kabuğu, boncuk, çiçek gibi pek çok alternatifiniz bulunuyor elbette. Peçetelerimizi de piknik çantamıza yerleştirmek üzere kenara ayırıyoruz. Şekillerinin bozulmaması için en son onları yerleştirmemiz gerekiyor.

    Çanta Tamamlanıyor ve Hazırız…

    Atıştırmalıklarımızı, örtümüzü, çiçek için (çiçeği gideceğimiz yerden bulmamızda fayda var solmaması için) mini kovamızı (taban kısmı geniş olduğu için kova tercih ettik), peçetelerimizi yerleştirdikten sonra çantamız hazır. Eksik olan tek şey,  çantayı açtıklarında sevdiklerimizin karşına sürpriz olarak çıkacak bir fotoğrafı sepetin kapağının iç kısmına, tabaklarının önündeki kemere sabitlemek. Sevdiklerinizin hem bu kadar özendiğinizi hem de bu fotoğrafı görmesi, unutulmaz anlar yaşanmasını garanti edecek diyebiliriz. 😊

    Şemsiye, hoparlör, kitap gibi detaylar bu sürprizi kimin için hazırladığınızla ve nasıl bir ambiyans yaratmak istediğinizle doğru orantılı aslında. Ama işin içinde kitap olacaksa bizce yalnız okunmasın, kitap yanınızdaki kişiye okunsun. Müzik, yakınlarınızı sevgiyle beslemek, doğa, temiz hava, güneş ve her şey ama özellikle sevgi paylaşılsın