Sağlıklı ve Pratik Kahvaltı Tarifleri

    editör / 22 Kasım 2021 / Yaşam

    Kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Ancak yoğun iş temposunda çalışan ya da çocukları okula hazırlarken kendisini de hazırlamak durumunda kalanlar için kahvaltı hazırlamak çoğu zaman hiç de kolay değil. Tam da bu anlarda hem hayatınızı kolaylaştırmak hem de sağlıklı beslenme sürecinizi desteklemek için sağlıklı ve pratik kahvaltı tarifleri hazırladık.

    ·     Orman meyveli ve yoğurtlu smoothie

    Hazırlanma süresi 5 dakika olan, 2 kişilik bu tarifin hazırlanışı ise çok basit. Malzemeler: 1 çay bardağı taze yaban mersini, 1 çay bardağı taze böğürtlen, 1 kase dolusu ev yoğurdu, 1 muz Hazırlanışı: Malzemeleri blendra koyduktan sonra 30-40 saniye boyunca karıştırın. Bu karışımı iki porsiyon olarak ayarlayabilirsiniz. Dilerseniz hemen tüketebilir ya da biraz daha soğumasını tercih etmek isterseniz cam bir kavanoz içerisinde buzdolabında bir süre bekletebilirsiniz. Ayırdığın diğer porsiyonu mutlaka buzdolabında saklamalı ve gün içinde tüketmeniz gerektiğini unutmamalısınız.

    ·     Badem unlu peynirli pankek

    Hafif, hazırlanışı kolay, düşük karbonhidratlı ve glütensiz nefis pankekler yalnızca 5 dakikada hazır. Malzemeler: 60 gr badem unu, 125 gr (yarım su bardağı) tam yağlı krem peynir, 4 yumurta, yarım çay kaşığı tarçın, kızartmak için 1 tatlı kaşığı tereyağı Hazırlanışı: Tüm malzemeleri karıştırıcıda karıştırın. Ardından yapışmaz tava içerisinde bir miktar tereyağı eritin. Pankek karışımından bir miktar tavaya döktükten sonra, ortasında baloncuklar oluşmaya başladıktan sonra pankeki ters çevirin. İki tarafı da pişince tavadan alın ve kalan pankek karışımını aynı şekilde pişirin. Kalan pankekleri buzdolabında saklayarak, ertesi sabah tost makinesinde ısıtabilirsiniz.

    ·     Fırında avokadolu yumurta  

    Hazırlanışı oldukça kolay olan bu tarifin görüntüsü iştahınızı kabartacak.   Malzemeler: 3 avokado, 6 yumurta, tuz, karabiber, zeytinyağı   Hazırlanışı: Avokadoları ikiye bölün ve bir kaşık yardımıyla içlerini biraz oyun. Yumurtaları avokadoların içine kırdıktan sonra yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine tuz ve karabiber serptikten sonra önceden ısıtılmış 220 derece fırında, 15-18 dakika pişirebilirsiniz, kahvaltınız hazır.😊