Sağlıklı ve Lezzetli Kış Çorbası Tarifleri

    editör / 17 Aralık 2020 / Genel

    Sağlıklı ve Lezzetli Kış Çorbası Tarifleri

    Özellikle kış aylarında soğukların gelmesiyle birlikte bağışıklığımız düşüyor, hasta olma riskimiz artıyor. Hasta olmamak için bolca vitamin alarak ve kışın sağlıklı beslenmeye özen göstererek bağışıklık sistemimizi güçlendirmemiz gerekiyor. Doktora gitmeden veya ilaç kullanmadan önce bunu kendimiz de sağlıklı yollarla, yani evde yapacağımız sebzeli kış çorbalarıyla da başarabiliriz. Eğer biraz bitkin hissediyorsanız, burnunuz akmaya başladıysa veya hafifçe öksürüyorsanız, kısacası hasta olacak gibi hissediyorsanız ihtiyacınız olan en önemli şey sıcacık bir kış çorbası! Hasta olsanız bile kış sebze çorbası içerisindeki sebzelerde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde vücudunuzda hastalığa neden olan virüslerle savaşmak iyileşmenizi kolaylaştırır.

    Aşağıda verilen sebzeli kış çorbası tarifi ile siz de bu soğuk kış günlerinde içinizi ısıtabilir ve bağışıklığınızı güçlendirerek hastalıklardan kaçınabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

    İlaç Gibi Bir Kış Çorbası Tarifi

    Malzemeler:

    Yarım kereviz, 1 adet patates, 1 adet havuç, yarım pırasa, 1 adet kuru soğan, 1 yemek kaşığı salça, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet kemik veya et suyu, 1,5 litre su, 2-3 yemek kaşığı pirinç, 1 diş sarımsak (tercihe göre).

    Yapımı:

    Gerekli olan malzemeleri ufak ufak doğrayın. Havuç, soğan ve kemik veya et suyunu yağda kavurun. Arzu ederseniz ayrı bir tavada da kavurabilirsiniz. Daha sonra doğradığınız sebzeleri tencerenin içine ekleyin ve karıştırın. Ayrı bir tavada kavurduysanız onları da tencerenin içine ekleyin ve ardından salçayı da ekleyip karıştırmaya devam edin. En sonunda pirinç ve suyu ilave ederek iyice kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra blenderdan geçirin. Son olarak, nane veya pul biber gibi sevdiğiniz baharatları ekleyip sıcak olarak tüketebilirsiniz. Arzu ederseniz çorbanıza birkaç damla limon da sıkabilirsiniz.

    Şifa Niyetine Kış Çorbası Tarifi

    Malzemeler:

    1 adet pırasa, 3 adet kereviz sapı, 1 adet tavukgöğsü, 1 yemek kaşığı un, 1-2 diş sarımsak (tercihe göre), 1 adet patates, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 su bardağı kadar bezelye, 1 adet havuç, 4-5 bardak sıcak su. Tavuğu terbiye etmek için; 1 tutam pul biber, karabiber ve tuz, 4-5 yemek kaşığı yoğurt, 1-2 yemek kaşığı un, 1 diş sarımsak (tercihe göre).

    Yapımı:

    Tavuklar ayrı bir yerde olacak şekilde kereviz sapını, havucu ve patatesi küp küp doğrayın. Doğradığınız tavuklara 1 yemek kaşığı un ekleyerek yağda kavurun. Havuç, bezelye ve patatesi haşlayın. Doğradığınız kerevizi de başka bir tavada tereyağı ve sıvı yağla kavurun. Kavrulduktan sonra kerevizleri 4-5 bardak sıcak suyla beraber havuç, patates ve bezelyeye ekleyin. Kaynamaya başlayınca son olarak pul biber, karabiber, yoğurt ve unla terbiye ettiğiniz tavukları ekleyin. Çorbanız hazır. İsterseniz limon da sıkarak çorbanın lezzetine lezzet katabilir ve daha sağlıklı hale getirebilirsiniz.