Hafta Sonu Bir Çırpıda Bitirebileceğiniz Netlfix Dizi Önerileri

    editör / 24 Ocak 2022 / Yaşam

    Yoğun iş hayatı nedeniyle uzun soluklu diziler izlemek ve takibini yapmak, çalışanlar için oldukça zor olabiliyor. Bizde hafta sonunu dizi keyfiyle taçlandırmak isteyen herkes için, bir solukta izleyebileceğiniz mini dizilerle dolu bir liste hazırladık. Üstelik içerisinde mutlaka size hitap edecek yapımların bulunduğu bu listemizdeki mini dizilerin hepsi Netflix’de yer alıyor.

    Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J Walker – IMDb: 7.3

    2020 yılında yayınlanan bu biyografik dizi, 1867-1919 yılları arasında yaşayan, çamaşır yıkama işinden milyonerliğe ulaşan Madam C.J. Walker’ın hayatını anlatıyor. Toplumsal sorunların en üst seviyede olduğu dönemlerde girişimciliğe kalkışan Madam Walker, ilk siyahi kadın girişimci olarak tarihe adını yazdırır. Saç bakım pazarına giren Walker, gece gündüz çalışır ve emeklerinin karşılığını alır. Madam C.J Walker Guiness Rekorlar Kitabı’na kendi çabasıyla milyoner olan ilk kadın olarak adını yazdırır.

    Snowpiercer – IMDb: 6.9

    Yeryüzünün tamamı buzla kaplanması sonucu insan nüfusunun büyük çoğunluğu hayatını kaybeder. Ancak tamamı değil, çünkü Snowpiercer adında 1001 vagonlu, dünyanın etrafında hiç durmadan dönmekte olan büyük bir trenin içinde yaşam hala devam etmektedir. Bu dönemden yedi yıl sonrasında hikayesi başlayan dizi, 2020 yılının ses getiren yapımları arasında yer alır.

    The Innocent – IMDb: 7.9

    Önerilerimize son dönemlerde herkesin konuştuğu ve adından çokça söz ettiren İspanyol dizisi olan The Innocent ile devam ediyoruz. Karıştığı kavga sonucu elini kana bulayan Mateo, yattığı cezaevinden 9 yıl sonra çıkar. Tek istediği eşi ve çocuklarıyla beraber temiz bir sayfa açmak olan Mateo, karısının kaçırıldığını öğrendiğinde derinden sarsılır. İzlerken sizi bir yandan hüzünlendirecek ama bir yandan da kendinizi bulmaca çözüyormuş gibi hissedeceğiniz bu mini dizi, izleyicilerinden tam not aldı.

    The Haunting of Hill House – IMDb: 8.6

    Sürekli tadilat yaptıkları evlerde yaşayan Crain ailesi, evin satışından gelecek olan para ile sonunda kendilerine ait bir eve sahip olma planları yapmaktadır. Ancak son kez restore etme planları olan ev kimse tarafından girilmeye dahi cesaret edilemeyen hayaletli ev olan tepedeki evdir. Dışarıdan bakınca sakin, mutlu bir aile gibi görünen bu aile, bir ay için taşındıkları tepedeki eve taşınmaları ile birlikte yaşanan gerilim dolu olayları konu alıyor.