Evdeki Böcekleri Doğal Yöntemler İle Uzaklaştırmanın Yolları!

    editör / 15 Ağustos 2022 / Yaşam

    Birçok derde deva olan sirke, burada da büyük bir yol oynuyor. Yaz aylarında oldukça karşılaştığımız karınca istilaları en ufak kırıntıya balkon ve evimizin her köşesinde yerini alıyor. Üstün koku duyuları anında etkiye geçiyor. Yoğun sirke ve su karışımı ile karıncaların koku alma duyularını engelleyerek evden uzaklaştırabilirsiniz. Ayrıca bu formül kimyasal ürünler gibi zarar vermeyerek, doğal etmenler ile hem hesaplı hem de doğaya yararlı kullanım sağlar. 

    Sıklıkla Banyo ve mutfak dipleri, beyaz eşyaların arkaları gibi birçok yerde karşımıza çıkan böcekler için ise oldukça kolay karışım tarifimiz bulunmaktadır. Karanlık, kirli ve nemli alanlarda yaşamayı sevdiklerini unutmayalım. Soğan ve karbonat karışımı ile evinizin tüm alanlarında haşerelerden kurtulacaksınız! 

    1 adet soğanı ince ince dilimleyerek üzerine bir çay kaşığı karbonat ekleyeceksiniz. Hazırladığınız karışımı haşerelerden tamamen kurtulana kadar her gün bulunabileceklerini düşündüğünüz alanlarda kullanabilirsiniz. 

    Bir diğer karışım ise defne ve nane yaprağıdır. Haşereler, defne veya nane gibi aromatik bitkilerden hiç hoşlanmaz. Birkaç tane defne yaprağını böceklerin bulunabileceği yerlere yerleştirirseniz zamanla ortadan kaybolduklarını göreceksiniz.