Evde Çocuklarla Yapılacak Spor Aktiviteleri

    editör / 18 Aralık 2020 / Yaşam

    Evde Çocuklarla Yapılacak Spor Aktiviteleri

    Hepimizin çoğunlukla evde zaman geçirdiği bu dönemlerde sağlığımız için hareketsizlikten uzak durmamız gerekiyor. Özellikle normal şartlarda gün boyu okulda ve sokakta enerjilerini atan çocukların, enerjilerini sağlıklı bir şekilde atabilmeleri, rahat şekilde uyuyabilmeleri ve kas, kemik sistemlerini en doğru şekilde güçlendirebilmeleri adına çocukların evde de spor hareketlerine teşvik edilmesi gerekiyor.

    Aileyle beraber yapılan eğlenceli spor hareketleri, çocukların spora olan ilgilerinin daha fazla olmasını sağlıyor. Bu nedenle sizlere ilk tavsiyemiz evde spor yaptıkları süre boyunca çocuklarınızı yalnız bırakmayıp onlara olabildiğince eşlik edin. Aileyle yapılan sporlar çocukların spora bağlı kalmalarına yardımcı olacaktır.

    Evde Çocukların Yapabileceği Spor Dalları Nelerdir?

    Çocukların evde kaldığımız bu zamanlarda da verimli ve sağlıklı olmalarının en kolay yolu evde çeşitli spor dallarına yer verilmesidir. Evde spor yapmak son derece eğlencelidir çünkü istediğiniz hareketleri çocuğunuzuz zorluk seviyesine göre kolayca ayarlayabilir, yapabildiklerini gördükçe spor yapmaktan daha da keyif almalarını sağlayabilirsiniz. İlk başlarda oyunlarla spor hareketlerini birleştirebilirsiniz. Çocuk yogası da evde yapılan spor dalları arasında iyi bir alternatif olacaktır.

    Daha enerjik çocuklar içinse ip atlama, boks, mekik, şınav gibi spor hareketlerine yoğunlaşabilirsiniz. Özellikle hareketli bir şarkı eşliğinde hoplayıp zıplayarak dans etmek, çocukların hem her türlü kas ve kemik grubunu çalıştıracaktır hem de çocuklarınızın spor yaptıklarını fark etmeden evde hareket etmelerine imkân sağlayacaktır.

    7 Yaş İçin Spor Aktiviteleri

    Uzmanlar ısrarla 7 yaş için spor aktiviteleri konusuna parmak basıyor çünkü bu dönem, çocuklar için hem fiziksel hem de mental açıdan gelişimin önemli olduğu bir süreç. Bu süreç, çocukların ilkokula başladığı ve normal şartlarda uzun saatler boyunca sıralarında oturup günün belirli bir saatinde hareketsiz kaldığı dönemdir. Bu sebeple de 7 yaş için spor aktiviteleri bu dönemde çok büyük bir önem kazanır çünkü gün içinde hareketsiz kalan çocukların enerjilerini atmaları ve vücutlarını aktif tutmaları gerekir.

    7 yaş dönemi için uzmanlar tarafından tavsiye edilen belli başlı spor türlerine dikkat çekiliyor. İlk tür egzersizler; ip atlama, dans etme ve dövüş sporlarını içeriyor. İkinci türdeki egzersizler ise daha çok kas güçlendirici olan yoga veya şınav gibi egzersizlerden oluşuyor. Son türdeki egzersizler de kemik güçlendirmeye dayalı olarak atlama ve zıplama barındıran egzersizlerdir. Bu üç egzersiz türü de ev ortamında oyunlarla bir araya getirilerek çocukların zevk aldığı eğlenceli spor hareketlerine dönüştürülebilir.

    Pek çok alternatifi bulan evde spor hareketlerinden çocuğunuz için en uygun olanı kolaylıkla bulabilir ve çocuğunuzun gelişimine büyük bir katkı sağlayabilirsiniz.