Ev Dekorasyon Stillerini Tanıyalım

    editör / 4 Kasım 2019 / Genel

    Çoğumuz henüz çok küçük yaşlarda büyüyünce nasıl bir evde yaşamak istediğimize dair hayaller kurarız. Kimimiz bahçesinde havuzu olan, villa tipi evler hayal ederken, kimimiz sessiz sakin, şehir gürültüsünden uzakta, küçük ve sevimli bir evi daha çekici buluruz. Her ne kadar aklımıza ilk gelen evin dış görünüşü de olsa, iç dekorasyonun önemi de yadsınamaz. Günün yorgunluğunu attığımız salonda, geceleri rahat bir uyku için uyuduğumuz yatak odasında ve bilfiil evin her köşesinde yapacağımız ufak dokunuşlar ile evimizi dünyanın en huzur verici yerine çevirebiliriz.

    Bu noktada “Evin iç dekorasyonu nasıl yapılmalıdır?” sorusundan yola çıkarak bu yazımızda sizler için en uygun alternatifleri bir araya getirdik. Haydi, gelin birlikte göz atalım!

    • Eklektik Stil Ev Dekorasyonu

    Hayatımızda en önemli zamanlarımız evimizde geçmektedir. Biraz maceraperest ve çocuksu bir ruha sahipseniz evinizi dekore etmek için Eklektik Stili tercih edebilirsiniz. Birbiri ile uyumsuz pek çok farklı objeyi bir araya getirmek sureti ile yeni bir tarz oluşturan eklektik stil, tasarlanması en zor ev dekorasyon tarzlarından bir tanesidir. Çünkü yapacağınız seçimler ile ya çok güzel bir ev, ya da çok kötü gözüken, objelerin tamamen birbirlerinden kopuk olduğu bir dekorasyon tarzı oluşturabilirsiniz. Eklektik Stilde ufak dokunuşlar sizin için çok önemli olmakta ve iyi ile kötü arasında çok ufak bir fark bulunmaktadır.

    • Rustik Stil Ev Dekorasyonu

    Büyük şehirlerde köy hayatını özlediyseniz Rustik Stil tam da size göre bir seçim olacaktır. Bu stilin karakteristik özelliği evin içerisine girdiğiniz ilk andan itibaren ham ağaçtan yapılan birbirinden şık mobilyalar görmenizdir. Evinizin içini son derece ferah ve rahatlatıcı bir görünüme kavuşturan Rustik Stil ile aradığınız köy evi dekorasyonuna sahip olabilirsiniz.

    • Modern Stil Ev Dekorasyonu

    Günün tüm yorgunluğunu atmak için kanepeye uzanıp etrafınıza baktığınızda önce “gözün dinlenmesi” diyorsanız Modern Stil çok doğru bir tercih olacaktır. Sadeliği esas alan bu dekorasyon tarzında mobilyaların pek fazla girintisi çıkıntısı yoktur. Öyle “incik boncuk” tabir edilen eşyaları görmeniz neredeyse imkânsızdır.

    • Klasik Stil Ev Dekorasyonu

    Çağımızda yaşayıp da geçmişi özleyenlerden misiniz? Öyleyse klasik stil dekorasyon tam da size göre! Bu tarz bir eve girdiğinizde sizi yıllara meydan okuyan pek çok obje karşılar. Özellikle şatafatlı ve gösterişli eşyaların başrolde olduğu klasik stilde bolca ahşap malzemeler kullanılır. Siz de geçmişin izlerini günümüze taşımak istiyorsanız Klasik Stili tercih edebilirsiniz. 

    • Akdeniz Stil Ev Dekorasyonu

    Kıyı şehirlerinden uzakta yaşayan ve sürekli deniz, kum, sahil düşünen insanlar için Akdeniz Stili hararetle tavsiye edilmektedir. Bu tarz evler; pütürcüklü objeler, alçılar ve sıvalar gibi temel taşların etkisiyle oldukça renkli bir dekorasyona sahiptirler. Özellikle mavi, turuncu, kahverengi ve yeşil renkler kullanılan Akdeniz stilinde beyaza bürünmüş mobilyalar da fazlasıyla tercih edilmektedir. Ufak bir hatırlatma! Lütfen Akdeniz Stilini Sahil kesimlerinde rastladığımız maviye boyanan kapılarla özdeşleştirmeyin; bildiğiniz üzere bu mavi kapılar akrepleri uzaklaştırmak için bu şekilde boyanırlar.

    Yukarıda açıklamaya çalıştığımız ev dekorasyonu stillerinin tümünün  ortak bir paydası bulunduğunu fark ettiniz mi? Sadelik! Sadelik tüm stillerde ortak özellik olarak karşımıza çıkmaktadır. Evimizi ne şekilde, hangi stilde dekore edersek edelim evin içinin sade olması hem maddi olarak hem de ruhen insanlara iyi gelmektedir. Siz de sadelikten vazgeçmeden oluşturduğunuz tarzınızı yansıtan fotoğrafları bize gönderebilirsiniz. Ev dekorasyon stilleri ile ilgili yazılarımız bugünlük bu kadar. Takipte ve mutlu olun.