ESTON ŞEHİR KORU’DAKİ EVİNİZİN BAHÇESİNDE YETİŞTİREBİLECEĞİNİZ 5 ŞİFALI OT

    editör / 23 Şubat 2018 / Bahçeşehir Yatırım, Gayrimenkul, Genel, Yaşam

    Organik tarım bilindiği üzere her geçen gün daha da yaygınlaşıyor. Artık yediğimizden içtiğimize kadar  her besini dikkatle seçiyoruz. Tükettiğimiz ürünlerin nerede ve hangi koşullarla yetiştiğine, kimyasal madde barındırıp barındırmadığına, hangi tarihler arasında yetiştirildiğine kadar takip ediyoruz. Bu ürünlerden bazılarını Eston Şehir Koru’daki evinizde, kendi bahçenizde de yetiştirebilirsiniz!

    Doğayla iç içe bir hayata Eston Şehir Koru ile adım attıktan sonra kendi bahçenizde kendi tarımınız yapmanız için hiç bir engel yok. Projemizde bulunan ortak meyve & sebze ağaçlarının yanı sıra kendi bahçenizde de yetiştireceğiniz ürünleriniz ile sağlıklı bir yaşam sizi bekliyor. Kolay yetişmesiyle bilinen bazı şifalı otlarla bahçenizde tarım yapmaya başlayabilirsiniz.

    Bahçede Kolay Yetişen Şifalı Bitkiler

    1) Fesleğen

    Fesleğen; antioksidan, antiseptik, anti-enflamatuar ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Ayrıca A,C ve K vitaminleri, manganez, bakır, kalsiyum, demir, magnezyum ve omega-3 yağ asitleri gibi besinleri de içermektedir.

    Kullanım Alanları: Fesleğen; şişkinlik, iştahsızlık, gaz, bulantı, kesiklerde, sıyrıklarda, baş ağrısı, öksürük, akne, böbrek taşı ve vitamin eksikliği tedavisinde kullanılır.

    2) Maydanoz

    Maydanoz; uçucu yağlar, flavonoidler ve antioksidanlar açısından zengin bir kaynaktır. Ayrıca içerdiği folik asit, C, B-12, K ve A vitaminleri açısından da oldukça faydalıdır.

    Kullanım Alanları: Maydanoz idrar yolu enfeksiyonları, böbrek taşları, kabızlık, sarılık, gaz, hazımsızlık, diyabet, öksürük, astım, osteoartrit ve yüksek kan basıncı tedavisinde son derece etkilidir. Aynı zamanda güzel kokusu ile nefes spreyi olarak da kullanılmaktadır.

    3) Nane

    Nane; antioksidan, antiseptik ve anti-inflamatuar özellikleri sayesinde balgam söktürücü, terletici ve sindirimi düzenleyici özelliklere sahiptir.Nane aynı zamanda A ve C vitaminleri, demir ve manganez açısından da zengindir.

    Kullanım Alanları: Nane hazımsızlık tedavisinde, boğaz kaslarını güçlendirmede, karın ağrısı, mide ekşimesi, göğüs ağrısı, bağırsak rahatsızlıklarında, ateş, kusma, baş ağrısı ve kötü nefes kokusunu önlemede oldukça etkilidir.

    4) Biberiye

    Biberiye; anti-alerjik, antioksidan ve anti-inflamatuar özellikleri sayesinde sıkılaştırıcı, terletici ve uyarıcı etkilere sahiptir. Biberiye aynı zaman çok iyi bir demir, kalsiyum ve B6 vitamin kaynağıdır.

    Kullanım Alanları: Biberiye genellikle baş ağrısı, soğuk algınlığı, depresyon, gut, romatizma, erken kellik, kepek, hazımsızlık, kas ağrısı ve neuralgic gibi durumların tedavisinde kullanılmaktadır.

    5) Adaçayı

    Adaçayı; antibiyotik, anti-hipertensif, anti-diyabetik, anti-enflamatuar ve antimikrobiyal özellikleri nedeni ile uyarıcı, sıkılaştırıcı, tonik ve gaz giderici özelliklere sahiptir. Ayrıca uçucu yağlar, flavonoidler, A ve K vitaminleri açısından da zengindir.

    Kullanım Alanları: Adaçayı iştah açıcı, gaz giderici, mide ağrısı, mide yanması, depresyon, diş eti hastalığı, ağrılı dönemler, astım ve aşırı terleme kaybı tedavisinde kullanılmaktadır.

    Doğayla iç içe bir yaşam, Eston Şehir Koru’nun bahçeli evleriyle mümkün. Koru Konaklar, Koru Meydan Evler, Koru Evler ve daha bir çok konut seçeneklerinden birine; ister %5 peşin, ister 50 ay senetle sahip olabilir, doğayla iç içe sakin bir yaşama Eston Şehir Koru ile adım atabilirsiniz. Koru’lu Düzene Geçmenin Tam Zamanı!