Eşsiz Güzellikleri İle Adalar!

    editör / 1 Eylül 2022 / Yaşam

    İstanbul’da kalarak başka bir yerde gibi hissedebilirsiniz. Yerleşim ve gezi imkânı olan Kınalıada, Heybeliada, Burgazada ve Büyükada’da bulunan tarihi ve turistik yapılar ile hem tatil hem de günü birlik geziler yapmak mümkün. İçerlerinde bulunan manastır, müze, plaj ve tabiat parkları gibi birçok aktivite yapabileceğiniz mekânları bir an önce keşfetmeye başlayabilirsiniz. 

    Sahip olduğu bu köklü geçmiş ile Adalar gezilecek yerler listesine dahil etmeniz gereken yerleri sizler için seçtik. 

    Sait Faik Abasıyanık Müzesi 

    Edebiyatımızın unutulmaz ismi olan Sait Faik Abasıyanık’ın yaşadığı ev Burgazada içerisinde bulunuyor. 1959 yılında müzeye dönüştürülen bu evde edebiyatımızda önemli eserlerini, yazılarını yazdığı çalışma masasından kişisel eşyalarına kadar pek çok nesne ziyaretçi karşısına çıkıyor.  

    Büyükada Hamidiye Camii 

    Adaların tarihi yerleri arasında sayabileceğimiz Büyükada Hamidiye Camii, 1895 döneminin padişahı II. Abdülhamid tarafından inşa ettirilmiştir. Ziyaretçilerin de en sık tercih ettiği mekânlar arasında karşımıza çıkıyor. 

    Dilburnu Tabiat Parkı 

    Büyükada’da bulunan en sık tercih edilen piknik ve mesire alanlarından biridir. Çeşitli koylara ev sahibi etmektedir. Ziyaretçiler Dilburnu Tabiat Parkı bölgesini hem doğa ile iç içe bir gün geçirmek hem de serin sularda ferahlamak için sıklıkla ziyaret etmektedir. 

    Eşsiz güzellikleri ve geniş ağaçlı sokakları ile sizlere keyifli bir Adalar gezisi diliyoruz.