Çocuklarınız İçin Eğitici Tatil Aktiviteleri

    editör / 8 Haziran 2022 / Yaşam

    Günümüzde, çocukların evde nasıl vakit geçirdiği konusu daha da önemli hale geldi. Çocuklarımızın evde keyifli zaman geçirmesi ve bu zamanda çocukları gelişimlerini destekleyecek aktivitelere yönlendirmek de bizlerin elinde. Günümüzde birçok ebeveyn zamanın verimli aktiviteler ile değerlendirilmesi konusunda daha bilinçli ve çocukları ile kaliteli vakit geçirmenin, etkinlik yapmanın gayreti içerisinde. O halde evde hangi oyunları oynarsak, hangi becerilere sahip oluruz, birlikte daha nitelikli nasıl zaman geçirebiliriz? İşte oyun önerileri…  

    Buna ilk olarak yaratıcı dramayı ele alabiliriz. Drama çocuklar üzerinde hayal güçlerinin ete kemiğe bürünmesine katkıda bulunma gibi bir etkisi vardır. Çocuklar, drama esnasındaki olaylara ve durumlara tepkiler geliştirmeyi öğrenirler. Bir başka deyişle drama, çocuklar için bir tatbikat gibidir. Hayatın gerçeklerine ve aniden ortaya çıkabilecek durumlara hazırlıklı olmayı öğrenirler.  

    Evde oynanabilen oyunlar önerilerimiz arasında malzemeye ihtiyaç duyacağınız tek oyun önerimiz ve ailece oynanan oyunlar listesine dünyanın en popüler kelime oyunlarından biri olan Scrabble’ı tercih edebilirsiniz. Çocuklarınızın kelime dağarcığını geliştirebileceğiniz bu oyun, yetişkinler tarafından da oldukça tercih edilmektedir. Bununla birlikte dilerseniz, çocuğunuzun yaşına uygun farklı kutu oyunları da tercih edebilirsiniz. 

    Aynı zamanda, çocuğunuz enerjisi yettiğince yaşam alanını iyileştirmek için sorumluluk alabilir. Örneğin sabahları yatağını kendisi toplayabilir, masasını düzenleyebilir, çamaşır katlayabilir ya da kütüphaneyi düzenleyebilir. Bu işleri bir oyun gibi sıraya dizip yaptığınızda, birlikte eğlenceli vakit geçirecek olmanızla birlikte; çocuğunuzun erken yaşta sorumluluk sahibi olmasına yardımcı olabilirsiniz. 

    Yaz aylarının en keyifli aktivitelerinden biri olan “Hazine Avı” oyununda bir harita yapılır, evinizin veya dilerseniz bahçenizin, belirli duvar ve sandalyelerine oklar yapıştırılarak çocuğunuzun hazineye ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Bu aşamada yolda engeller oluşturulabilir, bilmeceler sorulabilir, görevler verilebilir (salondaki çorabı kirli sepetine atmak, masanın etrafında bir tur dönmek gibi buraya istediğiniz görevleri ekleyebilirsiniz). Tüm görevler tamamladıktan sonra verilen yönlendirmeler doğrultusunda çocuğunuz hazineye ulaşır. Hazineden ona vermek istediğiniz herhangi bir şey çıkabilir. Hazine olarak kullanacağınız eşya için yaratıcılığınızın sınırlarını istediğiniz gibi zorlayabilirsiniz.