Zamanı geçmeyen dekorasyon trendleri

    editör / 13 Kasım 2018 / Dekorasyon, Yaşam

    Hepimiz yaşadığımız yerleri daha güzel, daha canlı ve daha keyifli hale getirmek istiyoruz. Bunu yaparken, eğer bir iç mimarla çalışamıyorsak ya da çevremiz de iç mimar bir arkadaşımız yoksa genellikle internet kaynaklarından yararlanıyoruz. Ama internette karşımıza çıkan trendler çok anlık olabiliyor. Siz evinizin dekorasyonunu tamamlayana kadar demode hale gelebiliyor. İşte bu noktada asla modası geçmeyecek bazı dekorasyon trendlerini sizlerle paylaşmak istedik.

    Country / Sakin ve Rahat

    Bir Akdeniz ülkesi olarak, floral ya da yumuşatılmış geometrik desenler, sıcaklığı yansıtan pastel renkler hayatlarımızın vazgeçilmezleri. Big and bold olarak tarif edilen yoğun ve dominant renkler ya da desenler  uzun vadeli kullanımda yorucu olabiliyor. O sebeple çiçeksi desenleri, doğal dokunuşları ve açık renkleri evinizin dekorasyonunda her zaman güvenle kullanabilirsiniz. Seramik, ahşap, bambu, keten gibi malzemeler ve açık yeşil, krem ve tonları, uçuk lila ve uçuk pembe tonları bu dekorasyon trendine en uygun seçeneklerden bazıları. Sakin ve rahat tasarladığınız bir evi dilerseniz metal aksesuarlarla ya da lokal renk kullanımlarıyla – çarpıcı renklerde minderler, duvarda belirli bir alan için kontrast renk seçimi gibi – hareketlendirebilirsiniz.

    Modern / Yalın

    Tek tonlar, yansımalar ve ağırlıklı olarak beyaz ve gri tonlarından oluşan Yalın trendine, aslında İskandinav tarzı minimalizmin Akdeniz kültürüne uyarlanmış hali diyebiliriz. Ahşap, demir, lake, cam gibi malzemeler ve gri, açık gri, açık kahve ve bej tonları bu dekorasyon trendine en uygun seçeneklerden bazıları. Sessiz ve rahat trendine kıyasla şıklığın rahatlığın önüne geçtiği bu trendi hareketlendirmek için koyu yeşil, bordo, koyu mavi gibi kontrast tonlarda ya da gümüş seramik aksesuarlar kullanabilirsiniz. Soyut desenler, siyah-beyaz fotoğraflar, geometrik formlara sahip modern dekorasyon tabloları da Yalın trendine çok yakışıyor. Bu dekorasyon trendinde yoğun süslemelere ve özellikle altın ve tonlarına yer olmadığını hatırlatmakta fayda var.

    Klasik / Doğu’nun Cazibesi

    Parlak renkler, boyalı cam aksesuarlar, parlayan altınlar, göz alıcı desenler. Tıpkı Doğu’nun kendisi gibi zengin, canlı ve göz alıcı. Bir araya geldiğinde kaotik olabilecek bu öğeleri kurgularken çok dikkatli olunması lazım. Denge en önemli unsur. Ayna, bakır, mermer, ahşap gibi malzemeler ve mor, bordo, fuşya ve turkuaz tonları bu dekorasyon trendine en uygun seçeneklerden bazıları. Genel bir ev dekorasyonundan çok özellikle döşeme alanında son yıllarda oldukça rağbet gören bu trend ile mutfak, banyo ya da evinizin girişinde seçeceğiniz bir alanı geleneksel motiflerle hazırlanmış karolarla döşeyebilirsiniz. Evinizin tamamında kullanmak istediğiniz bir tarz ise de, duvar ve koltuklarınızı tek renk seçerek, duvar süsleri, halı ve aksesurlarda abartıya kaçmanızı öneririz.