Yılbaşı İçin Süsleme Önerileri

    editör / 23 Aralık 2019 / Dekorasyon

    Yılbaşı gelirken evimizi nasıl süsleyeceğimizi düşünmeye başladık. Yılbaşı ev süsleme bir bütün olarak yapıldığında daha güzel oluyor.. Bu yazımızda yılbaşı ev süsleme ile ilgili detaylara yer vereceğiz.

    Vazgeçilmez Kokinalar

    Yılbaşı ev süsleme deyince kokinaları unutmak mümkün değil. Kış aylarının ve özellikle yılbaşlarının vazgeçilmezidir kırmızı renkleriyle kokinalar. Kokinalarınızı beyaz güzel bir vazoya yerleştirin. Yılbaşı ağacınıza rakip olmasından çekinmezseniz ya da yılbaşı ağacınız yoksa onu led ışıklarla ışıklandırabilirsiniz bile. Kokinayı beyaz porselen bir kek sunma kabının etrafına, köklerinden kesip kısaltarak dizebilir, ortaya da kırmızı kalın bir mum koyabilirsiniz.

    Süslü Biblolar ve Yılbaşı Kutuları

    Yılbaşı ev süsleme önerilerimiz içinde süslü biblolar da var. Hatta tüm biblolardan bir konsept oluşturup, bir süs kutusu da hazırlayabilirsiniz. Çekmece gibi kapağı olmayan, derinlikli bir kutunun içine, birbirleriyle alakası olan çeşitli malzemeleri yerleştirerek böyle bir kutu hazırlayabilir ve evinizin dikkat çeken bir yerine yerleştirebilirsiniz. Siz de eski bir çekmeceyi, ya da kapağı olmayan ahşap bir kutuyu kırmızıya boyayarak işe başlayabilirsiniz.

    Yastıklar ve Battaniyeler

    Yılbaşı dekorasyonunuz için kırmızı beyaz battaniyelerinizi çıkartın ve koltuklarınızın üzerine şöyle bir atın. Yılbaşı ev süsleme işini dekorasyon alanına taşımak için, ortamı değişik modellerde yılbaşı yastıklarıyla süsleyebilirsiniz. Pinterest gibi kaynaklardan çok çeşitli yastık modelleri bulabilirsiniz. Tabii ki kırmızı ve beyazı ihmal etmeyin. Sadece kırmızı yastıklarla bir battaniye bile evinize farklı bir hava getirecektir.

    Sofranız

    Yılbaşı sofranız ve masanızın süsleri de ambiyansa uygun olmalı. Kırmızı peçeteleri mutlaka kullanın. Masanızın ortasına kokinalardan bahsederken anlattığımız kek sunma kabı-kokina-mum üçlüsünü koyabilirsiniz.

    Mumlar masaların vazgeçilmezidirler. Onları kadehlerle tamamlayın. Mesela bir biblonun üzerine bir kadehi ters kapayın. Daha sonra kadehin üstte kalan- normalde altı olan-kısmına kalın ve kısa bir mum koyun.

    Küçük cam şişelerin içine su doldurup kokina ve çam dalı yerleştirebilirsiniz. Bu şişelerin ağzına da kırmızı bir mum yerleştirerek, bunlardan 3-4 tanesini masanızın ortasına eşit aralıklarla yerleştirmeniz yılbaşı ev süsleme sanatında sizi iyi bir yere taşıyacaktır.

    Kapı Süslerini Unutmayın

    Misafirleriniz evinize giriyor ama dışarıda kalanlara da yılbaşı ruhunu yaşatabilirsiniz. Kozalaklar yine iş başında. Orta kalınlıkta birkaç halat ipinin ucuna kozalaklarınızı bağlayın. Sonra tüm bu ucunda kozalak olan ipleri yine aynı nitelikte bir iple bağlayın. Daha sonra da sağlam olması için silikonla yapıştırabilirsiniz. Bağladığınız yere kırmızı, yeşil, beyaz renklerden oluşan bir kumaş şerit de bağlarsanız yılbaşı ev süsleme konusunda kapıları da unutmamış olursunuz.

    Aynı mantıkla, yılbaşı ağacında kullandığınız süsleri de kapınızda halat iplerine asmak suretiyle sergileyebilirsiniz.

    Etrafa Serpiştirebileceğiniz Küçük Kendin Yap Süsler

    Mesela, yeşil keçelerden çam ağacını sembolize eden küçük üçgen yeşil parçalar kesin. Altına çam ağacının gövdesi niyetine tarçın çubukları koyun. Yeşil keçeye pullar yapıştırın. Bu süse jüt ipten askı yaparak evinizin pencere ve kapı kollarına yerleştirebilirsiniz.

    Ya da en küçük boy saksıları boyayın ve içlerine yine boyadığınız kozalakları yerleştirip cam önlerine koyun.

    Kozalakla Yapılan Süsler

    Kozalak yılbaşının ve kış ayının sembollerinden. Kozalakları hobi malzemeleri satan dükkanlardan ya da sanal pazarlardan bulabilirsiniz.  Daha da keyiflisi, etrafınızda bir koru ya da park varsa kendiniz de toplayabilirsiniz.

    Kozalakla yılbaşı süsü yapmak için küçük renkli ponponlar alın. Bu ponponları kozalakların arasına sıkıştırın. Daha sonra kozalağın tepesine ince halat ipiyle bir askılık yapın.

    Ceviz Kabuğu İle Süs

    Büyük bir cevizin kabuğunu parçalamadan iki parçaya ayırın. Boşaltılmış kabuğun içine küçük teraryum malzemeleri koyun. Mesela mantar yılbaşı konseptine uyumlu, kırmızı bir süstür. Ya da küçük bir dal kokina da yerleştirebilirsiniz. Yine buna da jüt iple bir askı yapın.

    Yıldız Süs

    Dondurma çubuğu şeklinde yapılan ve hobi malzemecilerinde satılan çubukları silikon yardımıyla birleştirerek bir yıldız şekli oluşturun. Bu şeklin etrafına ince halat ipi sarın.

    Şişe Mantarlarından Süs

    Şişe mantarlarıyla çok çeşitli şekiller yapıp, onları boyayabilirsiniz. Mesela birkaç tane mantarı kar tanesi oluşturacak şekilde yan yana koyabilirsiniz.

    Işıl Işıl Bir Ev Yaratın

    Yılbaşında evinizin ışıl ışıl olması için her yeri ışıklandırabilirsiniz. Kitap dolu raflarınızın, çiçeklerinizin, hatta tablolarınızın etrafından ya da aralarından led ışıklar geçirebilirsiniz. Sadece bu ışıklar ve mum ışığı ile kışa uygun romantik bir yılbaşı atmosferi yaratabilirsiniz.

    Yılbaşı hepimize yeni umutlar vadeden ve bizi mutlu kılan bir dönem. Bu dönemi kutlamak için yaratıcılıkta sınır tanımayacağınıza eminiz. Umarız yılbaşı ev süsleme ile ilgili bu bilgiler size yardımcı olmuştur.

    Mutlu yıllar dileriz…