TAYLAN KÜMELİ’DEN SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN 5 PRATİK PÜF NOKTA

    editör / 8 Ocak 2018 / Genel

    7 Ocak 2018 Pazar günü Eston Şehir Koru Tanıtım Ofisi’nde gerçekleşen Yeni Yılda Yeni Başlangıçlar Etkinliği’mizin değerli konuğu ünlü diyetisyen Taylan Kümeli, tecrübelerini ve bilgilerini etkinliğimizde bizlerle paylaştı. Sağlıklı yaşam, doğa ve beslenme hakkında keyifli sohbetler gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde, sağlıklı yaşama adım atabilmek için bazı püf noktalar öğrendik.

    İşte Taylan Kümeli’nin Sağlıklı Yaşam için Bizlerle Paylaştığı 5 Pratik Püf Nokta

    1) Elma sirkesi: Doğanın bize verdiği mucizelerden bir tanesi elma sirkesidir. Elma sirkesi, karıştığı her sıvının ya da yiyeceğin PH derecesini dengeleyerek besinleri kaliteye çevirir. Daha da önemlisi doğru kullanıldığında vücudunuzda yağ yakma özelliğine sahiptir.

    Not: Elma sirkesini her gün sabah kalktığınızda (eğer mide rahatsızlığınız yoksa) 1 su bardağı suyun içine 1 çay kaşığı karıştırıp içerseniz ve akşam yatmadan önce de 1 çay bardağı suyun içine 1 çay kaşığı koyup içerseniz vücudunuzdaki farklılıkları hissedebilirsiniz.

    2) Yeşil çay: İçinde kateşin maddesi bulunan yeşil çay, her ana yemekten sonra düzenli tüketildiği takdirde, bir yıl içinde total kilonuzun %10’unun metabolizmanız tarafından doğal yollarla eritilmesini sağlıyor.

    3) Probiyotikler: Geldiğimiz yaşa kadar yıpranmış bütün hücrelerimizi tedavi eder, tedavi etmekle kalmayıp aynı zamanda vücudumuzdaki enerjinin doğru kullanılmasını destekler. Yoğurtlama veya içecek olarak kullanılabilir.

    4) Kırmızı meyveler: Çilek, vişne gibi meyveler mevsiminde toplanıp dondurulup kullanılabilir. Bu meyveler birleştiğinde antisiyonin denen bir madde oluşur. O madde vücudunuza düzenli olarak alındığında gerçek anlamda hücrelerinizi temizler. Vücudunuzun daha sağlıklı, daha rahat, daha iyi nefes alıp vermesini sağlayarak daha formda olmasını sağlar.

    5) Sebzelerden uzak durmamak: Özellikle sebzeler pişirilirken kullanılan yağa dikkat etmek gerekir. Yediğiniz sebze vücudunuz için sadece vitamin ve mineral kaynağı değildir. Vücudunuzun süpürgesidir. Eğer süpürgeyi doğru kullanırsanız vücudunuzun kirlenmesini engellemiş olursunuz. Vücudunuzu doğru anlamak gerekir. Yediğiniz yiyeceklerin vücudunuza nasıl tepki verdiğini anlamamız gerekir.