ŞEHİR YAŞAMINDAN UZAKLAŞIP ESTON ŞEHİR KORU’YU TERCİH ETMENİZ İÇİN 8 NEDEN

    editör / 18 Aralık 2017 / Bahçeşehir Yatırım, Dekorasyon, Gayrimenkul, Genel, Mimari, Yaşam

    Günden güne kalabalıklaşan şehir yaşamında uygun koşullar altında yaşama oranı gitgide azalmaya başladı. Çarpık kentleşmenin yanı sıra, yüksek apartmanlar, betonarme sokaklar, araç trafiği derken şehrin içindeki yaşam her geçen gün biraz daha kaotikleşiyor. Son yıllarda yapılan araştırmaya göre diğer illerimizden en çok göç alan şehir İstanbul olarak belirlendi. Hal böyle olunca; zayıf yaşam koşulları, ses kirliliği, kalabalık gibi şehir yaşamının yarattığı etkiler insan psikolojisini olumsuz etkilemeye başladı.

    Bu gibi durumlarda çözüm olarak; kaotik bir yaşamın olmadığı, sessiz, sakin bir yaşam için tasarlanan Eston Şehir Koru projesi var! Eston Şehir Koru, ‘’şehrin içinde, kalabalıktan uzak’’ mottosuyla yola çıkan, insanlar için güvenli ve sakin bir yaşam hazırlamayı hedef edinen, sportif ve sanatsal aktivite alanları da bulunan bir proje olup, şehrin kalabalığından uzaklaşmak isteyenler için tasarlandı.

    İşte Şehir Yaşamından Uzaklaşıp Eston Şehir Koru’yu Tercih Etmeniz İçin 8 Neden:

    1. Kent yaşamı kronik hastalık riskinde artışa sebep oluyor.
    2. Daha stresli bir sosyal çevreyi, daha derin sosyal eşitsizlikleri de beraberinde getiriyor.
    3. Şehir yaşamının özellikle bazı ruhsal hastalıklara zemin oluşturduğu biliniyor.
    4. Nüfusun yoğun olduğu kentlerde yaşamanın, beyinde fonksiyon bozukluklarına neden olduğu tartışılıyor.
    5. Trafik ve hava kirliliği insan sağlığını olumsuz etkiliyor.
    6. Yüksek katlı binaların getirdiği güven ilişkisi olmayan ortamlar oluşuyor.
    7. Şehirlerde manyetik akım altında kalındığı için; bu akım, insanın yorgun ve gergin hissetmesine sebep oluyor. Akabinde baş ve sırt ağrıları başlıyor. Tedavi olunmazsa eklem ağrıları da geliyor ve boyun kemiklerinde dejenerasyon başlıyor.
    8. Metropoller insanı yalnızlaştırıyor. Yalnızlık hissi de ruh sağlığını olumsuz etkileyerek başta bağışıklı sistemi olmak üzere birçok sistemi olumsuz etkiliyor.

    Yapılan araştırmalar sonucunda çözüm olarak kentsel yaşamla kırsal yaşamın bir nevi iç içe olduğu yerleşim yerlerinin tercih edilmesi gerektiği kanıtlandı. Bu çözüm doğrultusunda kalabalık şehir yaşamının olumsuz etkilerine maruz kalmamak için Eston Şehir Koru’yu tercih edin! Şehir yaşamının olumsuz etkilerinden uzaklaşmak için, hem şehrin içinde hem doğayla iç içe bir hayatın olduğu Eston Şehir Koru sizi bekliyor.

    Koru’lu Düzene Geçmenin Tam Zamanı!