Kış Bahçesi İçin Dekorasyon Önerileri

    editör / 11 Aralık 2019 / Bahçe, Dekorasyon

    Kış bahçesi, herkesin sahip olmak isteyeceği ve kışı güzel geçirmenize yarayan bir alandır. İster büyük ister küçük olsunlar, evinizdeki balkon ve terasların üzerini çatı ve pencere sistemleriyle kapatarak, bir kış bahçesi oluşturmanız mümkün. Yeni ısı yalıtımlı sistemlerin de yardımıyla, küçük bir ısıtma ünitesi de koyarak bu mekanları kışın da değerlendirebilirsiniz. Size kış bahçesi için birkaç yerleşim önerisi vererek başlayalım:

    Yerleşim Planları

    Kış bahçelerinizi en iyi şekilde değerlendirmek için şu yerleşim planlarını kullanabilirsiniz:

    Dikdörtgen ve Küçük Balkonlarda

    Bu tür balkonlarda bir uca tek bir küçük koltuk ve diğer uca da başka bir koltuk koyabilirsiniz. Ortanın boş kalması küçük olan balkona ferah bir hava katacaktır. Koltukları karşılıklı aynı köşeye koymanız pek iyi görünmeyecektir. Hatta sadece tek bir köşeye tek bir koltuk koyup karşısına bir minder ya da daha önceki yazılarımızda yapımını gösterdiğimiz pufu koymanız da çok güzel bir görüntü yaratacaktır. Ya da bir köşeye sadece tekli koltuk koyup balkonun diğer ucundaki köşeyi bitkilerle de doldurabilirsiniz. Böylece küçük ve sevimli bir kış bahçesi oluşur.

    Dikdörtgen ve Orta Boy Teraslarda

    Dikdörtgen balkonlarda köşeler ikili bir koltuk koyacak kadar büyüktür. Siz de tek bir köşeye bir ikili koltuk karşı köşesine ise bir masa koyabilirsiniz. Böylece kış bahçesi, yemek sohbetlerine de mekan oluşturur.

    Ya da bir köşeye ikili koltuk ya da salıncak, diğer köşeye iki tane tekli koltuk koyarak kış bahçenizi tamamen bir oturma mekanı olarak da düzenleyebilirsiniz.

    Dikdörtgen ve Büyük Teraslarda

    Böyle bir terasınız varsa büyük bir özgürlük alanınız var demektir. İstediğiniz gibi bir kış bahçesi oluşturmanız mümkün. Yukarıdaki şekil size bir fikir verebilir. Geniş bir köşe koltuk takımı, bir tekli koltuk ve iki adet pufu bir köşede, bir masayı da diğer köşede kullanarak adeta salon gibi geniş ve çok amaçlı kullanımı olan bir kış bahçesi oluşturabilirsiniz.

    Kare ve Küçük Balkonlarda

    Ne kadar küçük bile olsa kare balkonlar çok kullanışlıdırlar. Bu yüzden onlara en az dört kişilik bir masa sığdırarak keyifli bir mekan yaratabilirsiniz.

    Kare ve Orta Büyüklükte Teraslar

    Ya da ille oturma mekanı olarak düşünüyorsanız ve terasınız büyücekse, bir köşeye büyücek bir koltuk, karşı köşeye iki adet küçük koltuk koymanız da mümkündür.

    Altıgen Teraslarda

    Bu çok şık altıgen kış bahçelerinde her bir köşeye tek koltuklar koymak ve sadece bir köşeye orta boy bir masa iliştirmek hoş bir görüntü yaratmaktadır. Tabii koltukları aşırı bir simetri içinde koymanız gerekmez.

    Bunun yerine tam ortaya kocaman bir masa koyup, çeşitli köşelere tek koltuklar yerleştirmek de altıgen kış bahçesi için çok iyi bir fikirdir.