İstanbul’da Kursa Gitmek

    editör / 2 Mart 2020 / Genel, Yaşam

    Günlük hayatın koşuşturması ve iş hayatının yoğunluğunu sizi rahatlatacak kurslar ve atölyeler ile gidermek çok rahatlatıcı olabilir. Kurslar, yeni şeyler öğrenirken sosyalleşebildiğiniz keyifli ortamlardır. Ancak pek çok kişi nasıl bir kursa ya da atölyeye gitmek istediğine karar veremez ya da ilk adımı atamaz.  Hayatınıza bir renk katmak istiyor ama nereden başlayacağınızı bilemiyor olabilirsiniz. İşte size birkaç öneri:

    Kendinizi Tanıyın

    Bir kursa başlamadan önce kendinize şu soruları sormalısınız: Nasıl aktivitelerden hoşlanıyorsunuz? Toplum içinde mi doğa ile baş başa olmak mı? Kalabalık aktiviteler mi, bire bir dersler mi? Fiziksel aktivite mi, düşünsel aktivite mi?

    Pekiyi, ilgi duyduğunuz alanlar neler? Belki hep bir enstrüman çalmak istediniz. Belki de şarkı söylemek tam size göre. İlginizi çeken, sportif, düşünsel ya da elişleriyle ilgili aktiviteler de olabilir.

    Yapabileceğiniz Nedir?

    Burada kastettiğimiz, elinizden gelen, becerileriniz nedir değil. Zaten bilmediğinizi öğrenmek üzere kursa gidiyorsunuz. Burada, zaman ve emek harcama potansiyelinizden bahsediyoruz. Birçok kişi kurslar için büyük merak duyarak başlar ve hepsini de yarım bırakır. Bir kursa başlarken ne kadar süreceğini, bu kurs için her hafta ne kadar zaman ve emek harcamanız gerektiğini hesaplayıp yapıp yapamayacağınızı önceden belirlemeniz faydalıdır. Tabii ki riskler alabilirsiniz. Fakat kurslar çok sık yarım bırakılırsa kişide zamanla bir yetersizlik duygusu oluşturabilir. Mutlu olacağım derken kendinizi bir umutsuzluk hali içinde bulmayın.

    Bütçeniz Nedir?

    Kurslar söz konusu olduğunda bütçe önemlidir. Bu konuda, kursları tanıtan ve karşılaştırma imkanı veren siteleri incelemenin yanı sıra, beğendiğiniz kurslar için ilgili yerleriarayıp fiyat almak ve indirim imkanlarını irdelemek yoluna da gidebilirsiniz. Bu arada, belediyelerin, dernek ve vakıfların sunduğu ücretsiz eğitimler hakkında da önyargılı olmayın. Ücretsiz olmaları kötü ve kalitesiz kurslar oldukları anlamına gelmiyor. Fırsat sitelerini incelemeniz de uygun fiyatlı kursları bulmanıza yardımcı olur.

    Değişik Bir şeyler Deneyebilirsiniz

    Tabii ki şart değil! Klasik bir şeyler denemeniz de mümkün. Yine de bir kulağınız değişik kurslarda olsun. Klasik enstrüman kurslarına gidebilirsiniz. Ama örneğin bendir çalmak da bir seçenek! Üstelik teröpatik bir yanı da olduğu biliniyor. Şarkı söylemek ille solo yapmanız gereken bir şey değil, halk eğitim merkezleri ve bölgenizdeki kültür merkezlerinde katılabileceğiniz onlarca, değişik türlerde şarkı söylenen koro bulabilirsiniz. Resim yapamıyorsanız bile mandala boyayabilirsiniz.

    Hobi Sadece Fiziksel Aktivite Değildir

    Sizi düşünsel aktiviteye zorlayan kurslar için de bir şans tanıyın. Herkese çok eğlenceli gelen, resim, müzik, spor gibi şeyler sizi fena halde sıkabilir. Belki de siz lisede edebiyat dersini beden eğitimine tercih eden o çocuktunuz. O zaman felsefe, sanat tarihi ya da edebiyat ve yazma ağırlıklı kurslar sizin için hiç de fena olmayacak deriz. Bir deneyin!

    Hızlı Karar Almayın

    Özellikle de gitmeye karar verdiğiniz kurs çok pahalı ise bu kurala dikkat edin. Planlamanızı iyi yaptığınıza emin olun. Ne kadar tutkulu olduğunuzu ve kazançlarınızı iyi hesaplayın. Belki de pahalı kurslar ile başlamak yerine birer günlük atölyelerle bir deneme yapmalısınız.

    Sabırlı Olun

    Bir enstrümanı öğrenmek öyle çok da kolay olmayacak. Bir anda çok güzel resimler çizemeyeceksiniz. Sabırlı olun ve asla beceriksiz olduğunuz duygusuna kapılmayın. Sadece dönüp etrafınıza bir bakın. Pek çok kişinin sizinle aynı durumda olduğunu göreceksiniz. Acı ama gerçek: Hobiler bile sabır gerektiriyor!

    Kurs ile Sözleşmenizi Dikkatli Bir Şekilde Yapın

    Pişman olma hakkınızı saklı tutmayı unutmayın. Hukuken feshedilemeyen bir ticari sözleşme yoktur. Sadece cezai şart ödemek zorunda kalabilirsiniz. Sözleşmeyi iptal etmeniz durumunda uygulanacak cezai şart yani kesintiyi iyi kontrol edin ve sözleşmenin asla iptal edilemeyeceği ifadelerini sorgulayın. Eğer size hediye verilen kurlar varsa iptal halinde bu kurların durumunu da açıklığa kavuşturun. Kurslar iade yapmazsa ilçenizdeki tüketici hakem heyetlerine başvurabilirsiniz.

    Eston Şehir Korululara Bahçeşehir Bölgesi’nden Öneriler

    Bahçeşehir’de herkesin zevkine hitap edebilecek bir sürü kurs merkezi bulabilirsiniz. Bahçeşehir Sanat Merkezi’nde bir enstrüman öğrenebilir, Ercan Saatçi Akademi’de müziğin her alanında üretim yaparak mutlu olabilirsiniz. Amerikan Kültür Dil Kursları’na devam edebilir ya da Bahçeşehir’in dört bir yanına dağılmış yoga merkezlerinde bir deneme yapabilirsiniz. Şehrin yeni merkezinde her zevke uygun kurslar bulmanız mümkün.

    Sizlere kurslara başlamadan önce rehber olması amacıyla hazırladığımız bu yazımızın faydalı olacağını umarız. Hobilerinizi gönlünüzce yaşadığınız renkli bir hayat dileklerimizle…