Evcil Hayvan Beslemeyi Düşünenlere Öneriler

    editör / 14 Ocak 2020 / Yaşam

    Evinizde evcil hayvan beslemek istiyorsanız sizi bekleyenleri yazımızdan okuyabilir, gerekli ön hazırlıkları yaparak evcil hayvanınızı sevgiyle büyütebilirsiniz.

    Şimdiden Bir Veteriner Arayın

    Sizin nasıl tıbbi geçmişinizi bilen ve sizi takip eden bir aile hekiminiz varsa, evcil hayvanınızı da mümkün olduğu kadar aynı kişi takip etmelidir. Bu yüzden bir evcil hayvan sahiplenmeden kiminle çalışacağınızı iyi araştırın.

    Rutininizi Yeniden Yapılandırın

    Evcil hayvanınız olduğunda bakımı için rutininizi değiştirmeniz gerekecek. Çünkü evcil hayvan sizin bakımınıza muhtaçtır. Ve tıpkı bir bebeğe bakar gibi onu da beslemeli ve onunla ilgilenmelisiniz. İlgilenme, yemeğini verme, yıkama, gezdirme, tarama gibi sorumlulukları içeriyor. Bütün bunlar günlük hayatınızı ister istemez değiştirecektir.

    Bununla baş edebilmek için evcil hayvan sahiplenmeden önce tüm planınızı yapın. Sabah onu gezdirmek için kaçta kalkacaksınız? Akşam işten kaçta dönüyorsunuz? Kaçta yemek yemeniz lazım? Evcil hayvanınızı yıkamak için hangi günleriniz daha uygun? Veteriner ziyaretleri, yıkama, tarama, besleme saatleri ve gezdirme saatleri gibi işleri düşünerek kafanızda net bir plan yapın.

    Antikaları Ortadan Kaldırın

    Kedi ve köpekler doğaları gereği atlayıp zıplamaya bayılırlar. Ve bir antika eşyanın sizin için değerini pek de bilemezler. Her ne kadar bir şey kırdıklarında çok mahcup da olsalar, önceden o şeyle oynamamaları gerektiğini, her türlü eğitime rağmen kestiremeyebilirler. Bu yüzden çok değerli ve kırılabilir eşyalarınızı mümkün olduğu kadar yükseğe ya da vitrinlerin içine koymalısınız.

    Kablolarınızı Yüksek Yerlerden Geçirin ve Bağlayın

    Kedi ve köpekler kablo kemirmeyi severler. Özellikle birbirine dolanmış onlarca kablo ilgi alanlarına girer. Bu yüzden, hem onların hem de sizin hayatınızı tehlikeye atmamak adına kabloları üstlerden geçirin ve birbirlerine düzgünce bağlayın.

    Eşyalarınızı Bir Evcil Hayvana Uygun Hale Getirin

    Mümkünse silinebilir ve yıkanabilir kumaşlar kullanın. Evcil hayvanlar tırmalamayı severler. Tırnaklarını kestirin ve törpületin ki ev eşyanız minimum düzeyde hırpalansın. Ayrıca onlara tırmalama direği ve kemirmeleri için kemik ve oyuncaklar da alın. Bu kemik ve oyuncakların dokusu koltuklarınızla aynı olursa koltuğunuza ve yastıklarınıza ilgi duymaktan vazgeçebilirler.

    İyi Bir Komşu Edinin

    Yaşadığınız sitede sizin gibi evcil hayvan besleyen kişilerle ortak alanlarda mutlaka karşılaşırsınız. Bu kişilerle işbirliği yapın. Evde olamayacağınız hatta seyahate gideceğiniz zamanlarda evcil hayvanınızı götüremiyorsanız bu kişiler size yardım edeceklerdir. Tabii siz de onlara. Evcil hayvanlar da çocuklar gibi komşuluğu pekiştirirler.

    Spor Yaptırın

    Spor yapmak evcil hayvanlar için de bir ihtiyaç. Evcil hayvanınızın zinde kalması, geç yaşlanması ve çok yaşaması için onlara aktiviteler yaptırmalısınız. Eston Koru Bahçeşehir’de bu amaçla yapılmış evcil hayvan parkları, kedi ve köpeklerinizin günlük sporu için ideal bir ortam sunmakta.

    Yenilikleri Takip Edin

    Teknoloji ilerliyor ve her geçen gün hayatımızı kolaylaştıracak yeni bir şey bulunuyor. Şimdi artık evcil hayvanlar için otomatik tuvaletler bile var. Bu yenilikleri takip ederseniz, hem evinizi temiz tutmanız hem de evcil hayvanınızla keyifli vakit geçirmenin zevkine varabilirsiniz.

    Elektrik Süpürgesinin Tüy Temizleme Aparatından Edinin

    Şu bir gerçek ki bir evcil hayvan, elektrikli süpürgenizle daha fazla haşır neşir olmanızı gerektirecek. Çünkü ne kadar aşı da yapılsa bu sevimli yaratıklar bir miktar tüy döküyorlar. Bu yüzden elektrikli süpürgelerin tüyleri rahat almanızı sağlayacak özel aparatlarından edinin.

    Eski Dostlar Rulo ve Koli Bandı

    Rulolar her türlü markette satılıyor. Saçları ve tüyleri almada hala en etkili araç rulolar. Oldukça pratik ve hesaplılar. Koli bantları da aynı işi görebilir. Ancak koli bandının mobilyalarınızda iz bırakma ya da eşyalarınızı yıpratma ihtimali de var. Öte yandan plastik eldivenler de yapışkan yapılarıyla tüy almada etkililer.

    Bu tür detaylara dikkat ettiğinizde bir evcil hayvan beslemekten büyük bir zevk alacaksınız. Size tavsiyemiz, ev arkadaşınız olacak evcil hayvanı barınaktan sahiplenmeniz. Böylece hayatını kurtaracağınız hayvanın sevgisi size yaşama sevinci verecek.