ESTON ŞEHİR KORU’NUN LANSMANI YAPILDI!

    editör / 24 Kasım 2017 / Genel

    Doğayla iç içe sakin bir yaşamın adresi Eston Şehir Koru projesinin lansmanı yapıldı!

    Şu ana kadarki diğer projelerden sıyrılarak, insanın doğayla bağını onarmayı destekleyen tasarımıyla Eston Şehir Koru projesinin tanıtımı yoğun ilgiyle gerçekleşti. 215 dönüm arazinin 90 dönümü yeşil alan olarak tasarlanan ve 4.000 kişilik kasaba olma hedefiyle doğayla iç içe bir yaşamı mümkün kılan Eston Şehir Koru projesinin lansmanında proje hakkında detaylar verildi.

    Projenin Hikayesi

    Eston Şehir Koru projesi; unutulmaya yüz tutmuş insan ve doğa ilişkisini yeniden kuvvetlendirme, doğanın yeşili ile insanı yeniden buluşturabilme amacıyla doğdu. Proje; yaşam alanlarını doğanın yeşiliyle zenginleştirebilmek, kişisel özgürlük alanları sunarak şehir yaşamında kısıtlanan mahremiyeti yaratmak, yaşam alanlarını korular ile ferahlatmak düşünceleriyle Bahçeşehir bölgesine değer katmayı amaçlamıştır.

    Projenin Mimarı Mehpare Evrenol Da Lansmandaydı!

    Evrenol Mimarlık’ın kurucu ortaklarından olan Mehpare Evrenol da lansmandaydı. Daha önce böyle bir projeyle hiç karşılaşmadıklarını söyleyen Mehpare Evrenol, binlerce metrekareden vazgeçilerek insanlara yeşil yaşam alanları sunma amacıyla tasarlanan Eston Şehir Koru projesinin mimarı olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Otoparkların bile yer altına alınmasını arzu ederek insanlara daha çok yeşil alan yaratmayı amaçlayan bir projeyi tasarladığı için mutluluk duyduğunu da konuşmasına ekledi. Projenin doğayla iç içe bir yaşam sunmasının yanısıra, yatırım olarak da kullanılabileceğini belirterek konuşmasını sonlandırdı.