ESTON ŞEHİR KORU’DAN BAHAR TEMİZLİĞİ İPUÇLARI

    editör / 6 Mart 2018 / Gayrimenkul, Mimari, Yaşam

    2018 yılının ilk aylarını geride bırakırken bahar neredeyse geldi çattı. Soğuk kış aylarının yerini sıcak ve güneşli ayların almasına az kaldı. Kış ayları için yapılan hazırlıklar ve düzenlemelerin bahar aylarına yönelik değişimleri için geri sayım başladı. Dolaplar, aksesuarlar, yorganlar değişim için sıcak havaları bekliyor.

    Kış mevsimini geride bırakırken bahar mevsimini en uygun şekilde karşılamak elbette her insanın isteğidir. Bahar temizliği bu noktada devreye giren, yeni mevsimin geldiğini en iyi şekilde işaret eden şey değil midir? Evinizi bahara hazırlamak için bahar temizliğinize yardımcı olacak bazı ipuçlarıyla bahara merhaba demek için hazırlanın!

    1.Adım ‘’Müziğin Gücü’’

    Baharı sevinçle karşılamak ve temizliğinize başlamak için coşkulu müzikler seçerek işinizi keyifli hale getirebilirsiniz. Arkada çalacak olan keyifli müzikler ile bahar temizliği için ilk adımı atın!

    2.Adım ‘’Her Şey Yerli Yerine’’

    Müziğinizi açtıktan sonra büyük temizliğe başlamadan önce evin mevcut dağınıklığını toplayabilir, her şeyi yerli yerine koyduktan sonra temizliğinize başlayabilirsiniz. Böylelikle büyük işler yaparken sizi rahatsız edecek, işinizi bölüp başka işlerle ilgilenmenize neden olacak dağınıklıktan kurtulmuş olursunuz. Sadece temizliğe odaklanarak zamandan tasarruf edersiniz.

    3.Adım ‘’Yenilenen Dolaplar’’

    Bu aşama, şüphesiz en yorucu ama bir o kadar da heyecan verici aşama olarak tanımlanabilir. Yepyeni kıyafetlere, incecik kazaklara yer açmak ve kalın montlardan kurtulmak baharın geldiğinin en güzel işareti değil midir? Dolabınızda yazlık / kışlık ayrımı yaparak bahar temizliğini başlatıyoruz!

    1. Adım ‘’ Önem Sırası’’

    Temizliğe başlarken en çok zaman harcayacağınız mekanları seçerek, seçtiğiniz mekanlara daha çok özen gösterebilirsiniz. Büyük bir eviniz varsa evin her alanına aynı özveriyi göstermek zor gelebilir. Bu yüzden en çok kullanılan mekanları seçerek bu noktalardan temizliğe başlamanızı öneririz. Örneğin, salon ve mutfak gibi alanlar evde daha çok kullanılan alanlar arasında yer alır.

    5.Adım ‘’Sıralamanın Önemi’’

    Temizliğe başladıktan sonra programlı bir şekilde ilerlemek temizliğin püf noktaları arasında yer alır. Süpürme işlemi, silme işlemi, küçük detaylar gibi gruplandırmalar yaparak temizlik yaparsanız zamanınızı işlevsel kullanabilirsiniz. Eğer bu programı yapmazsanız salonu temizlerken küçük detaylara takılabilir ve zamanınızı efektif kullanamayabilirsiniz. O yüzden programınızı ve sıralamanızı yaparak ilerlemenizi öneririz.

    1. Adım ‘’ Banyo ve Mutfak Temizliği’’

    Bu adım en çok zaman ve özveri isteyen adım olarak bilinir. Fazla detaylara sahip olması zaman açısından sizi zorlayabilir. Bu adımda da programlı olduğunuz sürece zamanınızı efektif bir şekilde kullanabilirsiniz. Örneğin, her iki alanda da fayansları ve fayans aralarını en sona bırakmanızı öneririz. Duş ve küvete geçmeden evvel duvarları silerek kirin akmasını ve leke bırakmamasını sağlayabilirsiniz.

    Eston Şehir Koru’da bahar bir başka oluyor! Her mevsim ayrı güzel olan Eston Şehir Koru’da cazip ödeme avantajları devam ediyor! Ayrıntılı bilgi için: estonşehirkoru.com