ESTON ŞEHİR KORU’DAKİ EVİNİZDE DAĞINIKLIĞI ÖNLEYEBİLMENİZ İÇİN TAVSİYELER

    editör / 12 Şubat 2018 / Genel, Yaşam

    Günlük işlerin koşuşturmasından ev yaşantımız da etkileniyor. Günaşırı dağılan ve temiz görünmeyen bir evi toplamak için zaman yaratmak neredeyse imkansız. Evinizde oluşan dağınıklığı minimale indirebilmeniz için bazı tavsiyelerimiz var.

    1) Karışıklığın Yayılmasını Önlemek

    Kaosun daha fazla kaosu çekmesi oldukça bilinir. Bu, odanızda yere ve çevreye atılan, saçılan bir şeyler varsa, sihirli bir şekilde diğer odalara da bulaşacağı anlamına gelmektedir. Ayrıca, dağınıklık arttıkça ortalığı toparlamak gittikçe daha zor bir hal alır. Günden güne artan dağınıklık ile beraber, bulunduğunuz ortamdan kaçınmak istersiniz ve işler daha da zorlaşır. O yüzden size tavsiyemiz; eve girdiğinizde elinizdeki ve üzerinizdeki her şeyi yerli yerine bırakmaktır. Böylelikle dağılma oranı büyük oranda azalacaktır.

    2) Kullandığınız Şeyleri Yerlerine Geri Koymak

    İster yemek yedikten sonra, ister yemek hazırlarken, ister giyinirken her alanda kullandığınız malzemeleri yerlerine koyarak dağınıklığı engelleyebilirsiniz. Alışveriş sonrası eve geldiğinizde poşetlerdeki malzemeleri de hemen yerlerine koymayı alışkanlık edinerek dağınık görüntüyü azaltabilirsiniz.

    3) Biriktirmekten Vazgeçmek

    Evde ne kadar az şey varsa, toparlamak o kadar kolaydır. Kullanmadığınız şeyleri evinizde tutmayın. Minimalizm veya zen dekorasyonları bu durumlar için mükemmeldir.

    4) Temizlik Zamanını Planlamak

    Evi temizlemek için hangi odaya ne kadar zaman harcayacağınızı planlayarak temizliğe başlayın. Böylelikle planlı çalışarak zamanında bitirmeniz mümkün olacaktır. Planlama yapmadığınız zaman bir odayı bitirip saatinize baktığınızda ne kadar çok zaman harcadığınızı farkedebilirsiniz.

    5) Evinizi Organize Etmek ve Bunu Yaparken Eğlenmek

    Düzenli ve temiz görünen bir evin altın kuralı her şeyin organize bir şekilde olmasıdır. En basit örnek olarak; gazetelik, peçetelik, anahtarlık, mumluk vb. Ayrıca evinize rengarenk kutular alabilir, dekorasyonunuzu renklendirebilirsiniz. Organizasyon işini yaparken müzik dinleyerek eğlenceli hale getirebilirsiniz.

    Siz de ‘’geniş ve doğayla iç içe bir evim olsun’’ diyorsanız, Eston Şehir Koru’da cazip ödeme seçenekleriyle konut sahibi olabilirsiniz.