ESTON ŞEHİR KORU’DA HANGİ SPORU YAPABİLİRİM?

    editör / 18 Aralık 2017 / Genel, Yaşam

    Sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemek, dinç ve fit bir vücuda sahip olup iyi hissetmek için sportif aktivitelerde bulunmak şart. Spor merkezlerine ulaşımın zor olduğu kaotik şehir yaşamının aksine Eston Şehir Koru’da spor yapabileceğiniz alanlar hemen yanı başınızda! Bir çok alanın yanında spora da değer veren Eston Şehir ailesi, Koru projesinin bünyesinde çeşitli sportif aktivite alanları bulundurması ile fark yaratıyor. Eston Şehir Koru projesinde; yürüyüş ve bisiklet alanları, mini basketbol ve futbol sahaları, açık meditasyon alanları ve Fitness salonları, tenis kortları ve açık-kapalı yüzme havuzlarının yanı sıra ailenin minik üyeleri için de rollerblade parkurları bulunuyor. Eston Şehir Koru’da yapabileceğiniz çeşitli sporların elbetteki bir çok yararı var.

    Yürüyüş

    Dinlenirken bile kilo vermeyi sağlayacak şekilde metabolizma hızınızı artırır. Yeme isteğinin kontrol edilmesine yardımcı olur. Enerji verir. Kandaki kolesterol seviyesini azaltır. Yüksek tansiyonu düşürür. Şeker hastalığını kontrol etmeye ve önlemeye destek olur.

    Koşu

    Stresi azaltır. Harika bir kondisyon sağlar. Beynin gri hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur. İnsan zekasının gelişmesini sağlar, yağ yakımını hızlandırır.

    Futbol

    Bilişsel beyin işlevini artırır. Kemik gücünü arttırır. Dinçlik seviyesini yükseltir. Sosyal ilişki haricinde ortak bir hedef için takım ruhuyla mücadele öğrenilir. Eklemlerin doğal genişlik seviyesinin korunmasına ve gelişmesine olanak sağlar.

    Basketbol

    Fiziksel gelişime katkı sağlayan bir spor dalıdır. Takım sporu olması sebebiyle sosyalleşmeyi sağlayan sporlardan biridir. Eğlenerek yapılan bu spor sıkıntılarınızı unutmanıza yardımcı olur. Bağ dokularını kuvvetlendirir. Kemiklerin güçlenmesine ve kemik yoğunluğunun artmasına yardımcı olur. Eklem bozulma riskini hafifletir. Stresten kişiyi uzak tutar.

    Fitness

    Tansiyon hastalığı Fitness ile tedavi edilir. Kolesterol dengesini Fitness ile sağlayabilir, metabolizma probleminiz varsa Fitness’ı deneyebilirsiniz. Toksinler hızlıca dışarıya atılır ve sağlıklı bir vücut oluşturur. Fitness, uyku düzeninize olumlu etki eder.

    Tenis

    Planlı olmanızı, rakibinizi yenmek için yeni stratejiler geliştirmenizi sağlar. Fiziksel güçlüklere adapte olmanızı sağlar (rüzgar, güneş gibi). Yılmamayı, sürekli mücadele etmeyi öğretir. Oyun sırasında yaptığınız manevralarla vücudunuza esneklik kazandırır. Topun takip edilmesini gerektirdiği için hız kazandırır.

    Bisiklet

    Bisiklete binenlerin sindirim sistemleri daha iyi çalışır. Bisiklete binerek kilo verebilirsiniz ve bisiklet sporu sigarayı bırakmanıza yardımcı olabilir. Kansere yakalanma ihtimalinizi azaltabilir. Bisiklete binmek cildinizi koruyarak daha genç görünmenizi sağlar.

    Yüzme

    Rahatlatan bir spor olarak bilinir. Suyun kuvvetine karşı koyma, vücuttaki kas ve kemik ağrılarını geçirir, aynı zamanda kas gelişimine büyük katkı sağlar. Kemik sorunlarında etkilidir. Esnekliği artırır. Astım hastalığına iyi gelir. Diyabet riskini düşürür. Beynin oksijen alımını artırır.