ESTON ŞEHİR KORU’DA BAHÇE SÜSLEME SANATI

    editör / 12 Mart 2018 / Gayrimenkul, Mimari, Yaşam

    Doğayla iç içe bir yaşam için tercih ettiğiniz Eston Şehir Koru’daki evinizde bahçenizi en efektif ve faydalı şekilde kullanmak ister misiniz? Size özel tahsis edilmiş bahçeniz, her sabah gördüğünüz ve doğayı en içinizde hissetmenizi sağlayan bir alandır. Bu alanı en iyi şekilde değerlendirebilmek için bilmeniz gereken bazı püf noktalar mevcut.

    Bahçenizi dilediğiniz gibi tasarlayabilir, süsleyebilir veya dekore edebilirsiniz. Bu senenin bahçe trendlerine göz atabilmeniz için derlediğimiz yazımız ile yeşilin her tonunu en iyi şekilde kullanabilmenizi amaçladık.

    Rengarenk Saksılar

    Bahçenize yerleştireceğiniz rengarenk saksılar ile her mevsim cıvıl cıvıl bir görüntü elde edebilmeniz mümkün. Bakımsız bir görünümün oluşmasını engelleyecek olan renkli saksılar ile bitkilerinizi istediğiniz gibi konumlandırabilirsiniz.

    Eğer kendi saksınızı kendiniz yapmak isterseniz, dışardan edineceğiniz kasaları dilediğiniz renge boyayabilir, dilerseniz üzerinde desen çalışarak çeşitlilik sağlayabilirsiniz.

    Şişelerden Süslemeler

    Her gün çöpe attığınız bir sürü plastik şişeyi dekorasyon malzemesi olarak kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Biriktirdiğiniz boş plastik şişeleri beyaza boyayarak ve yarıdan keserek küçük saksılar haline çevirebilir, çeşitli şekillerde üst üste – yan yana dizebilir ve farklı bir görünüm elde edebilirsiniz.

    Ayrıca, gazlı içecek şişelerini yanlamasına saksı olarak kullanmak da mümkün. Şişenin içini toprakla doldurup yatay bir şekilde yatırıp, ortasını keserek değişik bir görünüm elde edebilirsiniz. Daha sonra bu pet şişeleri bahçe ipi yardımıyla birbirine bağlayarak bahçenizin bir köşesinde çiçek bahçesi oluşturabilirsiniz.

    Kasalardan Divan Yaratmak

    Kasaları boyayarak ve birleştirerek divan elde edebilir, rengarenk divanınızı dilediğiniz gibi bahçenizde konumlandırabilirsiniz. Kasalardan elde edeceğiniz divanın yanına arta kalan kasalardan sehpa yaparak bütünlüğü sağlayabilirsiniz.

    Eski Sandalyeden Saksı

    Atılmaya yüz tutan ahşap ve eskimiş sandalyelerinizi atmayın! Sandalyelerinizi dilediğiniz renge boyayarak ve orta kısmına toprak koyarak vintage bir saksıya çevirmeniz mümkün. Hoş ve havadar bir görünüm elde etmek isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat!