ESTON ŞEHİR KORU’DA AZ KATLI APARTMAN YAŞAMININ AVANTAJLARI

    editör / 18 Şubat 2018 / Bahçeşehir Yatırım, Gayrimenkul, Genel, Yaşam

    Doğayla iç içe sakin bir yaşamın adresi Eston Şehir Koru’da bulunan yatay mimari ürünü Koru Evler, az katlı apartman yaşamını ve konforunu bünyesinde barındırarak apartman kültüründe yeni bir çağ başlatmaya hazır. Az katlı apartman yaşamı, Koru Evler sayesinde doğayla birleşiyor, huzurlu bir yaşam tarzına dönüşüyor.

    İşte az katlı apartman yaşamını tercih etmeniz için bazı nedenler:

    Yüksek binalar kirli elektrik alanıdır ve kanserojendir.

    Çok katlı ve yüksek binalarda bir sürü elektrik kablosu ve elektrik sistemleri bulunur. Çünkü elektrik akımını üst katlara ulaştırmak oldukça zordur. Bu kanserojen akıma maruz kaldığınızda sağlığınız olumsuz etkilenir. Ayrıca aydınlatma araçlarının yaymış olduğu titreşim de dahil olmak üzere daha bir çok sistem insan sağlığını olumsuz etkiler.

    Az katlı binalarda daha çok temiz havanın olduğu kanıtlandı.

    Yüksek binalarda sentetik maddelerle yapılan izolasyonlar binanın nefes almasını engellediği için yaşayanlar temiz havadan mahrum kalıyor. Oysaki az katlı mimari ürünü Koru Evler’de temiz hava her an evinizin içinde olacak.  Ayrıca  çok katlı binalarda çevre irtibatının kopması ve izole bir hayatın dayatılması psikolojik sorunlara yol açıyor. Az katlı apartman yaşamı, sakinliği ve ferahlığı sayesinde sağlıklı bir yaşamın öncüsü.

    Yüksek binalar doğal dengeleri bozuyor.

    Yapılan araştırmalara göre gökdelenlerin çok olduğu yerlerin az katlı binaların olduğu yerlere göre daha sıcak olduğu, hava kirliliğinin de daha fazla olduğu ispat edilmiştir. Yani, gökdelenler ekolojik dengeleri bozarak mevsimlerin normallerin dışında hissedilmesine sebep oluyor.

    Sosyal bir yaşam için az katlı apartmanlar öneriliyor.

    Az katlı apartmanlarda hayat daha pozitif oluyor. Öncelikle yukarıda bahsedilen olumsuzluklar olmadığı için refah seviyesi artıyor. Fakat, yüksek katlı binalarda komşuluk hukuku git gide yok oluyor. Güven problemleri ve kuşkucu yaklaşımların yüksek binalarda daha fazla olduğu hala tartışılıyor.

    Eston Şehir Koru’da bulunan Koru Evler; az katlı mimarisiyle, doğayla kurduğu yakın iletişimiyle apartman yaşamına yeni bir bakış kazandırmayı amaçlıyor. Koru Evler’e ister %5 peşin, ister 50 ay senetle sahip olabilir, doğayla iç içe sakin bir yaşama Eston Şehir Koru ile adım atabilirsiniz. Koru’lu Düzene Geçmenin Tam Zamanı!