Bahçeşehir’de Yeni Merkezler

    editör / 24 Şubat 2020 / Bahçeşehir Yatırım, Genel, Yaşam

    BAHÇEŞEHİR’DE YENİ MERKEZLER

    Sağlam zemini ve kentsel dönüşümün yeni merkezi olmasıyla dikkat çeken, şehrin yeni merkezi Bahçeşehir ve çevresinde sosyal yaşam giderek renkleniyor. Bahçeşehir, Beylikdüzü ve Avcılar Barış Manço Kültür Merkezleri bölgeye sanatsal ve kültürel bir canlılık katarken, Hayal Kahvesi gibi etkinlik merkezleri, restoran ve kafeler ve Gölet’in etrafındaki sportif tesislerle oyun alanları da bölgeyi hareketlendiren unsurlar.

    Bahçeşehir ’de Bir Kültür Merkezi

    Bahçeşehir’e yeni kazandırılan Bahçeşehir Kültür Merkezi, farklı mimarisi ve teknik donanımıyla ilgi çekiyor. Merkezde gösterilerin yapıldığı büyük bir amfi salon, 560 metrekarelik bir sahne, hatta orkestra çukuru var. Bu yönleriyle, Bahçeşehir Kültür Merkezi’nin sahnesinde ulusal ya da uluslararası ölçekte büyük bir prodüksiyonu izlemek de ayrı bir zevk olsa gerek. Üstelik açık ve kapalı otoparkları da ziyaretçileri oldukça rahat ettirecek kapasitede.

    Hayli yoğun bir programı olan merkezde bu ay çocuk tiyatrosu Alice, Devlet Modern Folk Müziği Topluluğu Konseri ve Esaretin Bedeli adlı yetişkin tiyatrosu izlenebilecek belli başlı etkinlikler.

    Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi

    Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi(BES) 870 ve 350 kişilik, donanımlı iki salonla bölgeye yeni kazandırılan kültür merkezlerinden. Bu ay BES’de Neşet Ertaş Anma Programı ve Süt Kardeşler yetişkin tiyatrosu izlenebilir.

    Bahçeşehir Vaditepe Bilgievi

    Bahçeşehir ’in ilk bilgievinin çalışmaları da tamamlanmak üzere. Merkez, çocuklar, gençler ve kadınlar başta olmak üzere bölge sakinlerinin eğitim ve sosyal faaliyet ihtiyaçlarına cevap vermeyi hedefliyor. Merkezde konferans salonu, anne-çocuk kitaplığı, kütüphane, kitap kafe gibi pek çok eğitim ve aktivite merkezi yer alıyor.

    Kayaşehir Kültür ve Yaşam Parkı

    34 bin 500 metrekare genişliğinde bir alanda konumlanan Kayaşehir Kültür ve Yaşam Parkı’nın bünyesinde bilgievi, konferans salonu ve bilim müzesi ile deprem simülasyon merkezi ve trafik eğitim parkı var. Bu bölgede genellikle çocuk tiyatroları gösterime giriyor. Kırmızı Balık Müzikali, Karagöz Şenlikte, Meraklı Uğur Böceği gibi çocuk tiyatrolarını izlemek mümkün.

    Komşularda da Hareket Var

    Bahçeşehir ‘in yakın komşuları Beylikdüzü ve Avcılarda da kültür-sanat yönünden büyük bir hareketlilik hakim. Özellikle Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi, her ay değerli prodüksiyonlara ev sahipliği yapıyor. Kültür Merkezi bu ay, Westend ve Zengin Mutfağı oyunlarını ağırladı.

    Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi de bölgenin kaliteli kültür merkezleri arasında.

    Biraz da Eğlence: Hayal Kahvesi

    Hayal Kahvesi’nin açılması Bahçeşehir’e gerçekten renk kattı. İyi yemek iyi müzik sloganıyla hareket eden Hayal Kahvesi’nde, ilk kurulduğu yıl olan 1992’den beri çok çeşitli sanatçılar sahne aldı ve çoğunun da tanınmasına bu kulüp vesile oldu.

    Efsane Hayal Kahvesi, şehrin yeni merkezi Bahçeşehir’de de bulunmanın gerekliliğini fark etmiş bir kuruluş. Kaliteli canlı müzik, leziz kokteyller ve enfes yemekler deyince ilk akla gelenlerden olan Hayal Kahvesi, Bahçeşehir’de de birbirinden renkli programlarla değerli sanatçıları ağırlıyor. Emir Can İğrek, Ceza, Yeni Türkü, Manuş Baba bu sanatçılardan birkaçı.

    Bahçeşehir ve çevresi gerek Gölet’in etrafındaki tesislerin artması, gerekse hem bölgede hem de çevre ilçelerde kültür-sanat ve eğlence merkezlerinin açılmasıyla yaşanmaya değer bir yer halini aldı. Hem büyükşehir gürültü ve karmaşasından kaçmak, hem de şehir hayatını her şeyiyle doyasıya yaşamak Bahçeşehir’de mümkün.