AKÇAAĞAÇ ŞURUBU MUCİZESİ

    editör / 24 Ocak 2018 / Yaşam

    Herkesin aşina olduğu, en yararlı ağaçlardan biri olan akçaağaç; insan sağlığına yararlı olmasıyla son zamanlarda gündemde. Ilıman iklim seven ve genellikle Kuzey Yarım Küre’de yetişen, boyu 10 metreye kadar uzayan bir ağaç olan akçaağaç, Eston Şehir Koru’da yerini aldı. Özellikle seçilerek projemizde yer verdiğimiz akçaağaç, sağlıklı bir yaşamın öncüsü olmaya aday.

    Akçaağaç, bilindiği üzere şurup üreten bir ağaçtır. Her damlası mucize olan akçaağaç şurubu, ülkemizde Çınar pekmezi olarak biliniyor. Özellikle bağışıklık sistemini kuvvetlendirmesi nedeni ile kanser dahil pek çok hastalığa iyi gelmesinin yanısıra doğal bir tatlandırıcıdır. Magnezyum, demir, fosfor, potasyum, manganez, çinko ve kalsiyum içermesiyle zengin besin değerlerine sahiptir.

    Şubat, Mart ve Nisan aylarında akçaağacın gövdesinden elde edilen şurubun yapılışı biraz zahmetli. Ağacın gövdesine takılan çeşmelerin hemen altına kovalar bağlanır. İncelemelere göre %95’i su olan akçaağaç şurubu, toplanıp kazanlarda kaynatılır. Daha sonra şişeleme işlemleri tamamlanır. Ülkemizde bazı ormanlarda rastladığımız akçaağaç, Eston Şehir Koru’nun yeşil alanlarında da bulunuyor. Peki, mucizevi bir şifa kaynağı olan akçağaç şurubunun faydaları nelerdir?

    AKÇA AĞAÇ ŞURUBUNUN FAYDALARI
    Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
    Cildin yaşlanmasını geciktirir.
    Mide sorunlarına iyi gelir.
    Kanser ve kemik erimesine iyi gelmektedir.
    Yulaf ezmesi ve yaban mersini ile birlikte tüketildiğinde antioksidan etkisi artar.
    Cilt yapısının düzenlenler.
    Hazımsızlık, gaz ve şişkinlik gibi sorunlarda da etkilidir.
    Beyaz kan hücrelerini arttırır ve hastalıklara karşı direnç geliştirir.
    İçinde bulunan manganez nedeni ile iltihaplara iyi gelir.
    Alzheimer sorununu önler.
    Kandaki mikroplar temizlenir.
    Zararlı toksinler vücuttan ayrılır.
    Kas gelişimi için çok etkilidir.
    Kilo verirken yardımcı olarak kullanılır.