2020 İç Mekan Dekorasyon Trendleri

    editör / 1 Ocak 2020 / Dekorasyon

    2020 iç mekan dekorasyon trendleri yavaş yavaş belli olmaya başladı. İşte bunlardan bazıları:

    Duvarlar Nötr Renklere Boyanacak

    2020’de duvarlarımızda nötr renkler kullanacağız. Nötr renklerin sıcak olanlarını özellikle tercih edeceğiz. Gri ve bejler de kullanımda ön planda olacak.

    Ayrıca dekorasyonun her alanında pembe ve tonları ön planda olacağı için bu rengi duvarlarda da kullanabileceğiz. Bebek mavisi ve nane yeşili gibi renkler de revaçta olacaklar.

    2020 iç mekan dekorasyon trendleri duvarları boyamak yerine duvar kağıdı da kullanabileceğimizi öngörüyor. Özellikle floral desenli duvar kağıtları 2020’de çok moda olacak.

    Kadife Tekrar Gündeme Gelecek

    Mobilyalarda kadifeye, süet ve deriye doğru bir yönelim olacak. Özellikle kadife, başlayacak olan senede her yerde karşımıza çıkacak gibi duruyor. Kanepe ve koltuk üreticileri, kahverengiye çalan koyu turuncu, pembe, mavi ve boz kahverengi tonlarında kadife koltukları fazlasıyla önümüze sürecekler.

    Süet ve deri de 2020 iç mekan dekorasyon trendleri arasında. Mobilyalarımızda süet ve deri ya da kadife ve deri karışımlarını kullanacağız.

    Doğallık Kazanacak

    Geçen senelerde başlayan doğal hayata dönme eğilimi devam edecek. Yeşil duvar boyalarına ahşap tablolar ve duvar süsleri eşlik edecek. Evimizde bitkiler dekorasyonun önemli bir parçası haline gelecekler. Ve tabii doğal bitkiler tercih edilecek. Salon bitkileri ile ilgili yazımızda sizlere salonunuzda yetiştirebileceğiniz bitkiler ve onları yetiştirmenin püf noktaları hakkında bilgi veriyor olacağız.

    Biofillik akımı önem kazanacak. Dünya doğallığa doğru gidiyor. Özellikle çevrenin kirlenmesiyle ilgili sorunlar mobilya tüketimi ve dekorasyon alanında da geri dönüşüm zihniyetinin gelişmesine yol açıyor. Biofiller, geri dönüştürülmüş ahşaptan mobilya, sandalye ve yer döşemelerini tercih ediyorlar. Bunları yerel ve otantik eşyalarla süslemek de 2020 iç mekan dekorasyon trendleri arasında.

    Kanopiler Geri Geliyor

    2020 yılında yatak odası takımı almayı düşünüyorsanız, mağazalarda kanopi adı verilen cibinlikli yataklarla sıkça karşılaşacaksınız. Zaten 2020 dekorasyon açısından retro eğilimlerin de oldukça revaçta olduğu bir yıl olacak. Kadife koltuklar da bunun en güzel örneği değil mi?

    Feminen Tonlar Ağırlık Kazanacak

    Her türlü döşeme, nevresim, koltuk takımları ve yatak örtülerinde feminen tonlar, özellikle pembeler hakim olacak.

    Gold Tutkusu

    Her ne kadar 2020 iç mekan dekorasyon trendleri içinde doğallık hakimse de bazı detaylarda gold ve diğer metallerin etkisini fazlasıyla göreceğiz. Kapı ve pencerelerle ilgili detaylar, duvar süslemeleri eskitilmiş ya da parlak gold ve bakır renklerden oluşacak. Ayrıca metalin etkisini de hissedeceğiz. Banyo, mutfak ve evin genel dekorasyonunda metal ürünler de kullanılacak.

    Siyah Yine Önemli

    2020 yılı siyahın da etkili olacağı bir yıl olarak öngörülüyor. Masa ve sandalyelerle, deri koltuklarda siyah etkisini hissedebileceğiz.

    Mutfaklar ve Banyolar

    Mutfaklarda açık dolaplar ve bunların arkasına döşenecek geometrik desenli karolar çok önemli olacak. Geometrik şekilli karolar, ve özellikle yerel dekorlu olanlar 2020 iç mekan dekorasyon trendleri arasında.

    Banyolarda siyah-beyaz mermer etkisini göreceğiz. Geometrik desenler ve metaller burada da karşımıza çıkabilirler.

    2020 iç mekan dekorasyon trendleri temel olarak Retro, doğallık, kadife, siyah-beyaz, feminen, geometrik ve nötr kavramları etrafında dönüyor. Dekoratörlere göre, bu önerilerin hepsini bir anda yapmanıza gerek yok. İçlerinde size hitap eden birkaç tanesini seçerek stilinizi oluşturabilir ya da mevcut dekorasyonunuza 2020 iç mekan dekorasyon trendleri ile uyumlu bir dokunuş yapabilirsiniz.

    Evinizden her zaman bol keyif almanız dileklerimizle…